Git Kargo, 5 milyon TL yatırım aldı!

Medyaloji.net » iş dünyası » Git Kargo, 5 milyon TL yatırım aldı!
Git Kargo, 5 milyon TL yatırım aldı!

Sadece e-ticarete için hizmet veren Git Kargo, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Söz konusu yatırımın Sezgi Abat, Emre Abat ve Erdem Gezer tarafından yapıldığını da aktaralım. Ne kadar yatırım yapıldığı ile ilgili finansal detaylar ise paylaşılmadı. E-ticaret sitelerinin müşterilerine daha hızlı ve tahmini teslimat saati belirlenebilecek şekilde kargolarını ulaştırmalarını sağlayan Git Kargo, kullanıcılarına gün içi teslimat hizmeti de sunuyor.

Daha az aktarma ve araç transferi sayesinde ürünlerin hasar ve diğer dış etkilere daha az maruz kaldığını iddia eden Git Kargo, doğrudan tek paketin tek kurye ile teslimatının değil, çoklu paketlerin rota optimizasyonunu yaparak tek güzergahta bir çok paketin teslimatını sağlayabiliyor.

Tüm kargo süreçlerini canlı takip olarak kullanıcısı ile paylaşan Git Kargo, mesafe ve trafikdurumu gibi etkenlere göre rota çizerek en doğru saati belirleyip, kullanıcıları gün boyu evde bekletmemeyi amaçlıyor. Git Kargo'nun kullanıcıları kuryeleri uygulama üzerinden puanlayabileceği gibi, online bahşiş de verebiliyor.

Kurye ve müşteri hizmetleri ile uygulama üzerinden iletişime geçip hazır mesajlar veya özel not ile kargo
süreçlerine doğrudan müdahale edebiliyor. Mobil imza veya 3D QR kod teslimat sayesinde doğru kişiye ürünü teslim etmesinin yanı sıra sosyal mesafeyi de korunmuş oluyor.

Şu an için sadece İstanbul'a hizmet veren Git Kargo'nun 2020 yılı sonuna kadar Ankara ve İzmir operasyonlarını hayata geçirip Türkiye toplam e-ticaret ekosisteminin yüzde 60’ına hizmet vermeyi amaçladığını da ekleyelim. Aldıkları yatırımı sadece finansal bir iş birliği olarak değil, tüm zorlu süreçlerde destek alabilecekleri bir güç birlikteliği olarak gördüğünü ifade eden Git Kargo kurucu ortağı ve genel müdürü Yusuf Yıldız, yatırımın öncelikli olarak teknoloji altyapısı, saha ve operasyon çalışmalarının genişletilmesi için harcanacağını da dile getirdi.

 

 

YORUMLAR
En çok okunan haberler