Getir'den sokak hayvanlarına mama desteği

Medyaloji.net » sosyal sorumluluk » Getir'den sokak hayvanlarına mama desteği
Getir'den sokak hayvanlarına mama desteği

Getir, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında sokak hayvanlarına 1 milyon kap mama ulaştıracak.

Getir, 8 yıldır HAYTAP işbirliğinde sokak hayvanları için hayata geçirdiği mama toplama projesine bu yıl da devam ediyor. “Patiye El Ver” diyerek kullanıcılarının desteğiyle 1 milyon kaba denk gelen 150 ton mama toplayacak olan Getir, topladığı mamaları Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) işbirliğinde Türkiye’nin dört bir yanındaki sokak hayvanlarına ulaştıracak.

Marka, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında gerçekleştirdiği projeyle bugüne kadar sokak hayvanlarına ulaştırdığı mama miktarını toplamda 420 tona çıkarmış olacak.

Toplanan tüm mamaların Türkiye’nin dört bir yanında barınak, sokak ve ormanlardaki hayvanlara ulaştırıldığını aktaran Getir Kurucu Ortağı Tuncay Tütek, geçtiğimiz yıl İzmir’den Van’a, Ankara’dan Kars’a, Amasya’dan Diyarbakır’a toplam 52 ile mama gönderdiklerini söyledi.

Bu yıl projeye destek veren bir marka da Unilever Türkiye. İşbirliği kapsamında, Getir uygulamasında yer alan Unilever markalı siparişler ikişer kap mamaya dönüşecek.

Önceki yıllarda Getir, GetirBüyük, GetirYemek, GetirSu ve GetirÇarşı’dan verilen siparişlerin mama desteğine dönüştüğü projeye, bu sene Getir’in yeni hizmetleri GetirAraç ve GetirBiTaksi de destek olacak.

Kullanıcılar, 1-5 Ekim tarihleri arasında sadece “yardım maması” ürününü alarak ya da siparişlerine ekleyerek projeye destek olabilecek. Yardım maması, kullanıcıların adresleri yerine sene boyunca HAYTAP aracılığıyla patili dostların beslenmesinde kullanılmak üzere seçili şehirlere gönderilecek.

 

YORUMLAR