Geribildirim ajansın gözüdür

Medyaloji.net » pr » Geribildirim ajansın gözüdür
Geribildirim ajansın gözüdür

TBWA\Helsinki'den geribildirimin önemine dikkat çeken bir kampanya.

Finlandiya’da pazarlama, reklam ve iletişim ajansları arasında müşteri memnuniyetini ölçmek, ajanslara güçlü ya da zayıf oldukları noktaları göstermek amacıyla düzenlenen ve yılın en başarılı ajansının seçildiği Agency of the Year çalışmasında geçtiğimiz yıl en başarılı ajans seçilen TBWA\Helsinki, bu yıl çalışma için hazırladığı kampanyada geribildirimin ve müşteriyle bilgi paylaşımının ajanslar için ne denli önemli olduğunu gözler önüne seriyor.

Geçtiğimiz yılın en başarılısı olarak, çalışmanın bu yılki kampanyasının sorumluluğunu üstlenen ajans, geribildirimsiz çalışmanın görmeden çalışmakla denk olduğunu kanıtlamak adına tasarımcılarından görmeden çalışmalarını istedi. Gözleri bağlanan tasarımcılar, çalışmanın kampanyasını ne tasarladıklarını göremeden yarattı. Tasarımcıların Fortum, Nokian Tyres, Vepsäläinen, Atria Wilhelm, Arla ve S-market gibi markalar için tasarlamaya çalıştıkları tuhaf ilanlar Fin gazetelerinde boy gösterdi.

Gözleri bağlı tasarımcılar arasında yer alan Timo Klemola, kampanyayı, “Sonuçlar garip, ki bu hiç de şaşırtıcı değil. Bu, ne yaptığınızı bilmediğiniz takdirde reklamda tasarımın ne denli zor olacağını sergilemenin uç bir yolu.  Geribildirim ve ajans ile müşteri arasındaki şeffaflığın önemi ne kadar vurgulansa azdır” sözleriyle değerlendirdi.

Agency of the Year çalışması için kampanya tasarlamaktan duydukları onuru dile getiren TBWA\Helsinki CEO’su Sami Tikkanen ise pazarlama iletişimi ajansları arasında yılın ajansı olmaya aday gösterilmek gurur verici ama daha da önemli olan, Agency of the Year çalışmasından elde ettiğimiz veri. Müşterilerimize doğal olarak kulak veriyor, müşteri memnuniyetini türlü pencerelerden gözetiyoruz ve çalışmanın sunduğu verileri de bu yüzden bir hayli önemsiyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR