Genç Sosyal Girişimciler Buluşması, bu yıl 3. kez düzenleniyor

Medyaloji.net » medya » Genç Sosyal Girişimciler Buluşması, bu yıl 3. kez düzenleniyor
Genç Sosyal Girişimciler Buluşması, bu yıl 3. kez düzenleniyor

YAŞÖM'ün gerçekleştirdiği genç sosyal girişimcilerin bir araya geldiği "Genç Sosyal Girişimciler Buluşması" bu yıl 3. kez İzmir'de toplanacak. Etkinlikte 6 şehirden 16 katılımcı katılacak.

Genç Sosyal Girişimciler Buluşması 3. kez gerçekleştiriliyor. 22-24 Ağustos tarihleri arasında İzmir Afacan Gençlik Evi'nde gerçekleşecek buluşmada, Yaşayarak Öğrenme Merkezi (YAŞÖM) sosyal girişimcileri veya sosyal girişim fikri olup nereden başlayacağını bilemeyen gençleri bir araya getirecek. 16 Katılımcının olacağı etkinlik, Gönüllü Hizmetler Derneği sponsorluğunda gerçekleşecek.

YAŞÖM tarafından yayınlanan bildiri ise şöyle: 

GENÇ SOSYAL GİRİŞİMCİLER BULUŞMASI-3

Türkiye'de her geçen gün daha fazla genç yerel ya da uluslararası birçok proje ile fark yaratmak için adım atmakta, sosyal girişimcilik ekosistemine girmektedir. Yaşayarak Öğrenme Merkezi (YAŞÖM) olarak bizler bu yıl üçüncü kez fark yaratmak isteyen sosyal girişimcileri veya sosyal girişim fikri olup nereden başlayacağını bilemeyen gençleri; Gönüllü Hizmetler Derneği sponsorluğunda, 22-24 Ağustos tarihleri arasında İzmir Afacan Gençlik Evi'inde bir araya getiriyor.

Türkiye'deki genç sosyal girişimcileri bir araya getirerek aralarındaki bağları kuvvetlendirmeyi, sosyal etkilerini arttırmayı ve ilhamveremyi amaçlayan bu etkinliğe 18-30 yaş arasındaki 11 genç sosyal girişimci davetli olarak yer alacak. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinlikte İzmir, Balıkesir, İstanbul, Gaziantep, Bartın,ve Muğla olmak üzere toplam 6 farklı şehirden 16 katılımcı ağırlanacak. Toplumsal cinsiyet eşitliği, çevre, çocuklar, ve gençlere dair projeleri olan katılımcıların yarısından fazlası henüz 25 yaşını aşmamış gençlerden oluşmakta.

Program

Tanışma oyunlarıyla başlayacak ilk günün ardından açılış konuşması ile katılımcıların etkinlikten beklentilerive korkuları tartışılacak konuşmacılarımızdan Hülya Denizalp'in "Sosyal Girişimcilik Nedir?" konulu atölyenin ardından katılımcılar kendi projelerinin sunumlarını gerçekleştirecekler.

İkinci gün sosyal girişimcilere ilham veren çeşikli kısa film gösterimleri, konuk onuşmacılarımız İhtiyaç Haritası'ndan Alir ERcan Özgür ve Sosyal Kooperatif öncülerinden BBOM okulları temsilcisi Levent Kahraman'ın konuşmaları ardından sosyal girişimlerde karşılaşılan sorunlar ve çözümleri üzerine beyin fırtınası atölyemiz gerçekleşecek. Kapanış etkiliğimiz olarak ise Hülya Denizalp ile tüm katılımcılar ile birlikte Açık Radyo için program kaydı yapılacak. Son gün de diğer günler olduğu gibi canlandırıcı oyunların ardından kısa film gösterimi ve katılımcılar arasında sosyal ağ oluşturmak için beyin fırtınası yapılacak. Daha sonra hep beraber GSGB tişörtü tasarlama atölyesine katılıp etkinlik değerlendirmesinin ardından Afacan Evi'ne veda edilecek.

YORUMLAR