Genç Atlas'a WWF'den çevreci ödülü

Medyaloji.net » ödül/başarı » Genç Atlas'a WWF'den çevreci ödülü
Genç Atlas'a WWF'den çevreci ödülü

- İklim aktivisti Atlas Sarrafoğlu, Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nın (WWF) verdiği Küresel Gençlik Ödülü'nün sahibi oldu.

Bu yıl sekizinci sınıfta okuyan iklim aktivisti Atlas Sarrafoğlu, Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nın (WWF) verdiği Küresel Gençlik Ödülü'nün sahibi oldu.


3 yaşındaki iklim aktivisti Atlas Sarrafoğlu, WWF’nin Küresel Gençlik Ödülü’nün dört sahibinden biri oldu. Ödül 2012 yılından bu yana doğayı korumaya yönelik davranış değişikliklerine ilham veren öncülere veriliyor. 30 yaşının altındaki doğa koruma öncülerinin seçildiği ödüller için adaylar ulusal WWF ofisleri tarafından belirleniyor.

TÖREN İNTERNET ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİ

WWF Gençlik Ödülleri koronavirüs salgını tedbirleri yüzünden internet üzerinde gerçekleşen WWF Yıllık Konferansı’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Sarrafoğlu, iklim aktivisti Greta Thunberg'in küresel iklim krizine dikkat çekmek için başlattığı 'gelecek için cumalar' protestolarının Türkiye'deki öncüsü olmuştu. Gençler arasında iklim krizine farkındalığı artırmak için için çalışan Sarrafoğlu ayrıca iklim konusunda çalışan kişilerle haftalık röportajlar yapıyor, yazılar yazıyor ve çevre konusunda radyo programı hazırlayıp sunuyor.

Kürsesl Gençlik Ödülü Sarrafoğlu ile birlikte Bulgaristan’da ilk sıfır atık restoranın kurucusu Blazhka Dimitrova, Polonya’da Nehir Muhafızları girişiminin öncüsü Piotr Bednarek ve Bulgaristan’dan sürdürülebilir modayla ilgili çalışmalar yapan Boryana Uzunova kazandı.

YORUMLAR