Folkart'tan İzmir'e 4 milyar TL yatırım

Medyaloji.net » iş dünyası » Folkart'tan İzmir'e 4 milyar TL yatırım
Folkart'tan İzmir'e 4 milyar TL yatırım

Folkart'ın Rönesans Holding ile Tekfen Holding'in, yüzde 50'şer payla ortak olduğu Florya Gayrimenkul'ün, tamamını satın almak üzere başlattığı süreç sonuçlandı.

Rekabet Kurulu Folkart’ın 50 milyon 500 bin dolarlık satın alma girişimini onayladı. 

Onay sonrası ödemeler ve hisse devirleri yapıldı. Folkart, İzmir’in merkezinde Körfez manzaralı 4 milyar lira yatırım değerine sahip yeni karma proje hazırlığına başladı. Projenin 2 bin kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, yeni satın aldıkları şirketin İzmir’in tam merkezindeki 44.500 dönümlük arazisinde İzmir’in bugüne dek en büyük gayrimenkul yatırımını gerçekleştireceklerini açıkladı. Sancak, “Her ortamda yatırım yapmayı sürdürerek, İzmir’e ve yaşadığımız topluma katkı sağlamaya, sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Tam 2 bin kişiye istihdam sağlayacak proje, 4 milyar lira yatırım değeri taşıyacak” dedi.

Çok yönlü proje

Sancak, İzmir’in en büyük gayrimenkul yatırımını gerçekleştirirken, kentin merkezindeki Körfez manzaralı bu özel alanda, ‘karma, çok yönlü, çok işlevli, yeşil alanların öne çıktığı, peyzaj yönüyle Türkiye’ye örnek olacak, yenilikçi, mimari açıdan ustalığın zirveye taşınacağı’ özel bir proje üreteceklerini bildirdi. Folkart’ın ‘iş geliştirme ve proje üretme’ye yönelik tüm adımlarında; rekabetçi, yenilikçi, uzmanlığa saygıyı öne çıkaran, ustalıklı bir anlayışla mimari süreçlerde Türkiye’ye örnek olduğunu belirten Sancak, “İzmir’in Konak İlçesi Yeni Kent Merkezi’nde satın aldığımız yeni arsamızda, Türkiye’ye örnek oluşturacak, İzmir ve İzmirliler’in güzelliğine layık, çok özel bir proje gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 

YORUMLAR