Fiziksel pasaportlar tarih mi oluyor?

Medyaloji.net » teknoloji » Fiziksel pasaportlar tarih mi oluyor?
Fiziksel pasaportlar tarih mi oluyor?

Pasaport ve ehliyetlerin tamamen dijitalleşmesine yönelik birçok çalışma yapılıyor. Peki fiziksel pasaportlar ve ehliyetler artık tarih mi oluyor?

Apple fiziksel pasaportlar için dijitalleşme çalışmaları yapıyor
Her şeyin dijitalleştiği bugünlerde, artık pasaportlar ve ehliyetler için de benzer bir dönemden geçtiğimizi söyleyebiliriz. ancak güvenliğin üst seviyede olması gereken bu belgeler için dijitalleşme çalışmaları kısmen yavaş ilerliyor diyebiliriz.

Apple, fiziksel pasaportların ve ehliyetlerin tamamen kullanımdan kalkması için yeni bir patent üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Apple’ın aldığı kullanıcı kimliği için doğrulama talebi sağlama isimli patent, iPhone cihazların neler yapabileceğini gösteriyor.

Şu anda sadece patent dahilinde olan sistemin geliştirilip geliştirilmeyeceği konusunda net bir bilgi bulunmuyor. Sunucudan bağımsız bir şekilde doğrulama işlemi yapabileceği belirtilen sistem hayata geçerse, gelecek yıllarda Apple Watch cihazlarda da çalışması sürpriz olmayacaktır.

Aslında Apple’ın bu çalışmalarını pek de gizli yürüttüğünü söyleyemeyiz. Daha önce İngiliz ve Alman hükümetleri ile bu konuda iş birliğine de gidilmişti. Apple’ın sistemi geliştirmesi ve hükümet onayları sonrasında, artık birçok resmi fiziksel belge yerine dijital belge ile hayatımıza devam edebileceğiz.

YORUMLAR