Finom, 12 milyon dolar yatırım aldı...

Medyaloji.net » iş dünyası » Finom, 12 milyon dolar yatırım aldı...
Finom, 12 milyon dolar yatırım aldı...

KOBİ'ler için finansal çözümler sunan Finom, 12 milyon dolar yatırım aldı.

Geçtiğimiz Nisan ayında 7,6 milyon dolar tohum yatırım alan Amsterdam merkezli girişim, aldığı yeni yatırım ile birlikte toplam yatırımını 19,55 milyon dolar seviyelerine kadar çıkardı. Paylaşılan bilgilere göre Finom girişiminin yatırımcıları arasında Target Global, Cogito Capital, Entree Capital, Avala Capital, Tal Capital, ve Adfirst Ventures FJ Labs yer alıyor.

2019 yılında Andrey Petrov, Oleg Laguta, Konstantin Stiskin ve Yakov Novikov tarafından kurulan Finom, alınan yatırımı lisans faaliyetlerini genişletmek, Avrupa bölgesinde yeni pazarlara açılmak ve ürün geliştirmek için kullanacak. Finom girişiminin Rusya merkezli B2B bir online banka olarak hizmet veren Modulbank üzerinde çalışan ekip tarafından kurulduğunu da ekleyelim. 

Şu an için İtalya'da e-faturalama servisi sunan Finom, önümüzdeki Ekim ayında ise aynı servisi Fransa için kullanıma sunmayı da planlıyor. Son olarak Finom girişiminin gelecekte Polonya, İspanya, Avusturya ve İsviçre gibi ülkelerde hizmet vermeyi planladığını da belirtelim.

YORUMLAR