Filiz yeni bir kategoriye açılıyor

Medyaloji.net » medya » Filiz yeni bir kategoriye açılıyor
Filiz yeni bir kategoriye açılıyor

Marka, coğrafi işaretli Mardin bulgurunun lansmanını özel bir etkinlikle gerçekleştirdi.

Filiz, yarım asırlık marka hikâyesini yeni bir kategoriye açılarak sürdürüyor. Mardin’in “Mezopotamya Güneşi” olarak bilinen, coğrafi işaret tescilli Mardin bulguru, Filiz Mardin Bulguru olarak satışa sunuldu. Marka, Mardin bulguru lansmanını Feriye’de gerçekleşen gastronomi etkinliğinde, ünlü şeflerin söz aldığı bir panelle ve bir Mardin fotoğrafları sergisiyle taçlandırdı.

Barilla Gıda Genel Müdürü Murat Koç marka amacını, “Toplumu, Türk mutfağının keyifli, besleyici ve sürdürülebilir gıdalarıyla buluşturmak” olarak ifade ederken; Barilla Gıda Pazarlama Direktörü Selcen Tokgöz ise bu yeni kategorideki misyonlarını, “Bu kategoride ana amacımız Türk gastronomisinin gelişimine katkıda bulunmak, yerel ürünlerle ülkemizdeki tüm sofraları buluşturmak. Mardin bulgurunun bilinirliğine katkıda bulunmak ise en büyük misyonumuz” diyerek anlattı.

Etkinlikle gerçekleştirilen panelde, Beslenme Uzmanı ve Sürdürülebilir Yaşam Aktivisti Dilara Koçak, Şef Ebru Baybara Demir ve Şef Maksut Aşkar söz aldı. Koçak, “Gelecek gelenekte saklı ve Anadolu’da 12 bin yıl önce bize verilmiş, tüm dünyada da bulgur ismiyle anılan kıymetli bir hazinemiz var. Bulguru dünyada daha fazla anlatmamız adına bize büyük bir misyon düşüyor” derken; Ebru Baybara Demir ise Mardin bulgurunu şöyle anlattı: “Mardin Bulguru; dokusu, kokusu ve kehribar sarısı rengi ile dünyanın en iyi durum buğdayı. Anadolu’daki buğdayın en fazla güneşlenme süresinin olduğu yer Mardin ve bu bize kehribar sarısını getiriyor. Mardin mutfağında bulgur başrolde ve Mardin bulgurunda ruh var, çünkü şehirle birlikte yaşıyor.”

Son olarak Maksut Aşkar coğrafi işaretli bu ürünün tüm dünyaya duyurulması için neler yapılması gerektiğini paylaştı: “Türk sofralarının en çok tüketilen ana maddelerinden olan bulgurun, Anadolu mutfağına ait olduğunu tüm dünyada duyurmamız çok büyük önem taşıyor. Bu anlamda Anadolu’nun dört bir yanından nesilden nesle uzanan yüzlerce bulgurlu tarifi doğru işlemek, geleneklerimizi doğru tanımlamak ve geleceğe doğru aktarabilmek en büyük sorumluluğumuz. Mardin bulguru gibi böylesine değerli bir ürünün bilinirliğini artırmanın ve genç nesle tanıtmanın da çok değerli olduğuna inanıyorum.”

 

YORUMLAR
En çok okunan haberler