En büyük teknoloji üssü Ankara'da kurulacak

Medyaloji.net » iş dünyası » En büyük teknoloji üssü Ankara'da kurulacak
En büyük teknoloji üssü Ankara'da kurulacak

Ankara Sanayi Odası (ASO) 60. Kuruluş Yılı Ödülleri, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katıldığı törenle sahiplerini buldu.

ASO Başkanı Seyit Ardıç, yaklaşık 1,5 milyon metrekarelik bir alanda Türkiye’nin en büyük teknoloji üssünü Ankara’da kuracaklarını söyledi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) 60. Kuruluş Yılı Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 7 kategoride toplam 68 firmanın ödüllendirildiği törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Vedat Bilgin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara Valisi Vasip Şahin ve iş insanları katıldı. Törende bir konuşma yapan ASO Başkanı Seyit Ardıç, Ankara’nın beşerî, sosyal, ekonomik ve entelektüel sermayesi ile Türkiye’nin ileri teknoloji ürün ve hizmetlerinin üretilmesini sağladığını vurguladı.

160 bin ilave mühendis istihdam edilecek

 Ankara’yı sanayi ve teknolojinin başkenti yapmak amacıyla üretime dayalı teknoloji üssünü hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını kaydeden Ardıç, yaklaşık 1,5 milyon metrekarelik bir alanda Türkiye’nin en büyük teknoloji üssünü kuracaklarını açıkladı.

Ardıç, “Böylece, Ankara’mız Teknoloji Üssünün yaratacağı ivmeyle 160 bin ilave mühendis ve bilim insanına istihdam sağlayacak. Teknoparklarımızda çalışan başına yüksek teknolojili ihracat;  15 bin dolardan 30 bin doların üzerine çıkacaktır” dedi.   Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Başkan Ardıç, 2024 yılının Türkiye ekonomisi için kritik bir yıl olduğunu söyledi.

Enflasyonla mücadele programının taviz vermeden sürdürülmesi, yerli ve yabancı yatırımcıların önünü açacak yatırım ikliminin iyileştirilmesi ve sanayinin dönüşümünün büyük önem taşıdığını belirten Ardıç, şöyle devam etti:  “Bulunduğumuz dönemde hükümetimiz ve ekonomi yönetimi olarak sizler fevkalade bir çaba içerisindesiniz. Son yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntıların giderilmesi için gösterdiğiniz yoğun gayret bizler için çok kıymetli.

Ekonomi politikalarının rasyonel bir çerçevede tesis edildiğini, bunun da makroekonomik istikrar hedefine güçlü bir zemin sağladığını gözlemliyoruz. Hükümetimizin bu konuda gösterdiği güçlü iradenin yanındayız. Ankaralı sanayiciler olarak bu süreçte her türlü katkı ve fedakârlığa hazır olduğumuzu belirtmek isterim.

 
 

YORUMLAR