Ekim ayında trafikteki araç sayısında rekor artış

Medyaloji.net » medya » Ekim ayında trafikteki araç sayısında rekor artış
Ekim ayında trafikteki araç sayısında rekor artış

Türkiye'deki yüksek enflasyon ve zam oranlarına rağmen araç satışındaki artış dikkat çekti. Ekim ayında, bir önceki aya göre trafikteki motorlu taşıt oranı yüzde 28 artış gösterdi.

2017'nin son aylarında yüzde 12 oranına dayanan enflasyon oranlarına ve MTV'ye yapılacak olan yüzde 25'lik zama rağmen, Ekim ayında trafikteki araç sayısı yüzde 28 artış gösterdi.

Türkiye’de her geçen gün artan araç sayısı verileri açıklandı. Medya Takip Merkezi (MTM), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerini derleyerek Türkiye’deki araç sayısını ele aldı. İşte araştırmanın detayları…

TÜİK’ten elde edilen bilgilere göre trafiğe kayıtlı toplam 22 milyon 38 bin 944 adet aracın olduğu belirlendi. Bunlardan %54’ünü otomobil, %16,4’ünü kamyonet, %14,1'ini motosiklet, %8,3’ünü traktör, %3,8’ini kamyon, %2,2’sini minibüs, %1’ini otobüs, %0,2’sini ise özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Taşıt sayısı arttı

Ekim ayında trafiğe toplam 110 bin 743 aracın kaydının yapıldığı belirlendi. Bu kayıtlarla birlikte Ekim ayında trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre %28 arttı.

Yine aynı verilerden elde edilen bilgilere göre LPG en çok tercih edilen yakıt oldu. Onu dizel ve benzin izledi. Dikkat çeken bir diğer başlık ise Ocak-Ekim döneminde trafiğe en fazla beyaz renkli otomobillerin kaydının yapılması oldu.

Medya Takip Merkezi’nin yaptığı araştırmaya göre, Ocak ayından bu yana otomotiv sektörü ile ilgili medyada toplam 71 bin 702 haberin yer aldığı tespit edildi.  

YORUMLAR