Eczacıbaşı yeni yatırımı için Valmet'i seçti!

Medyaloji.net » iş dünyası » Eczacıbaşı yeni yatırımı için Valmet'i seçti!
Eczacıbaşı yeni yatırımı için Valmet'i seçti!

Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri, Manisa Fabrikası'nda kuracağı yeni temizlik kağıdı hattı için tedarikçi firma olarak Valmet'i tercih etti.

Valmet'in yeni  Advantage DCT 200TS serisi, otomasyon, hamur hazırlama ve Focus Bobin Sarma makinasını içeren yapısıyla firmanın küresel temizlik kağıdı pazarlarındaki hızlı büyümesine destek verecek.

Sistemin mühendislik, kurulum denetimi, eğitim ve devreye alma işlemlerinin tümü tedarikçi firma tarafından gerçekleştirilecek.

Valmet, daha önce Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri'nin gene Manisa'daki üretim tesisine 2015 yılında devreye aldığı Advantage DCT 200 temizlik kağıdı hattını tedarik etmişti.

Yeni yatırımlarına ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunan Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Operasyon Direktörü Erdem Ülkümen, son yıllarda birlikte çalıştıkları Valmet'in başarılı projelerinden dolayı pazardaki en iyi firmalar arasında olduğuna kendilerini ikna ettiğini vurguladı. 

Ülkümen, şirketin teknolojisinin işlerine değer katacağını ve büyüme planlarını destekleyeceğini dile getirdi.

Söz konusu iş birliği hakkında konuşan Valmet Satış Başkan Yardımcısı Jan Erikson ise, “Eczacıbaşı'ndan ikinci siparişi almaktan ötürü onur duyduklarını ve bir önceki projede kurulan başarılı iş birliğini sürdürmekten dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Erikson sözlerine, "Son 15 yılda 100'den fazla satılan Advantage DCT 200 serisi, yüksek kaliteli temizlik kağıdı üretimi için güvenilir ve yüksek verimli bir teknoloji olduğunu kanıtlamıştır." diye ekledi.

TESLİMAT NELERİ İÇERİYOR?

Teslimat, Valmet hamur hazırlama sistemleri ve Advantage DCT 200TS temizlik kağıdı makinasını içeren eksiksiz bir temizlik kağıdı üretim hattından oluşacak. Makina; bir OptiFlo hamur kasası, BlackBelt özellikli Advantage ViscoNip pres ve Advantage AirCap başlıklı Yankee döküm silindiri ile bir Focus Bobin Sarma makinasını içeriyor.

Teslimatta ayrıca, proses, makina ve sürücü kontrolleri ile makina durum izleme özellikleri bulunan kapsamlı bir Valmet DNA Otomasyon Sisteminin yanı sıra kağıtta oluşan hataları hızlı ve detaylı olarak analiz eden Valmet IQ Web Denetleme Sistemi (WIS) de var.

ENERJİ TASARRUFU SAĞLAMAK AMACIYLA OPTİMİZE EDİLDİ

Temizlik kağıdı makinası 5,6 m genişliğe ve 2 bin 200 m/dk tasarım hızına sahip olacak. Yeni hat, son tüketici ve ticari kullanım için yüksek kaliteli yüz temizleme mendili, peçete, tuvalet kağıdı ve havlu peçete türlerinde üretim yapacak.

Ham maddesi ham elyaf olacak üretim hattı ayrıca, enerji tasarrufu sağlamak ve nihai ürün kalitesini artırmak için optimize edildi.
 

YORUMLAR