EBRD'den Railport'a sürdürülebilirlik ödülü

Medyaloji.net » ödül/başarı » EBRD'den Railport'a sürdürülebilirlik ödülü
EBRD'den Railport'a sürdürülebilirlik ödülü

Arkas Holding'in Duisport ortaklığı ile Kartepe'de kuracağı kara terminali Railport, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ından (EBRD) ödül kazandı.

Demir yolu bağlantısı ile çevre dostu taşımacılık ve ekonomiye yapacağı katkılar göz önünde tutularak yapılan değerlendirmeyle “Çevresel ve Sosyal Alanda En İyi Uygulama” kategorisinde bronz madalya alan proje, son yıllarda önemi daha da artan komple lojistik uygulamalarının en iyi örneklerinden biri  olarak ön plana çıkıyor.

Müşterilerinin çevresel ve sosyal sorumluluğunu geliştirmedeki başarılarını bağımsız olarak değerlendiren EBRD’nin 2020 yılı Sürdürülebilirlik Ödülleri açıklandı. 11 ülkeden 16 EBRD müşterisine 5 kategoride altın, gümüş ve bronz ödül verildi. Arkas Holding tarafından Avrupa’nın en büyük intermodal lojistik terminali işletmecisi Duisport ortaklığı ile kurulan Railport, çevre ve sosyal bölümü ile bankacılık ekibi tarafından EBRD’nin Sürdürülebilirlik Ödülleri için aday gösterildi. 2020 yılında banka genelindeki takımlardan 47 adayın olduğu ödüllerde Railport’un değerlendirilmesinde, taşımacılığın verimli ve çevre dostu yönünü temsil etmesinin yanı sıra  Türkiye’nin ticaretine yapacağı olumlu katkılar da kriter olarak alındı. Yapılan değerlendirmede Railport, “Çevresel ve Sosyal En İyi Uygulama (Environmental & Social Best Practice)” alanında bronz ödülün sahibi oldu.

EBRD Sürdürülebilirlik Ödülleri,

EBRD, Sürdürülebilirlik Ödülleri’ni 10 yılı aşkın süredir düzenliyor. Değerlendirmede, çevresel ve sosyal sorunları yönetme, enerji verimliliğini geliştirme ve iklim değişikliği ile mücadele konuları göz önünde tutuluyor. Ödüller 5 kategoride veriliyor. Bunlar, “Sürdürülebilir Enerji; İklim Dayanıklılığı; Çevresel ve Sosyal En İyi Uygulama; Çevresel ve Sosyal Yenilik; Cinsiyet ve Katılım” şeklinde sıralanıyor.

YORUMLAR