Dyson rafa kalkan elektrikli aracını sergiledi

Medyaloji.net » teknoloji » Dyson rafa kalkan elektrikli aracını sergiledi
Dyson rafa kalkan elektrikli aracını sergiledi

Elektrikli otomobil geliştirme çalışmaları ile dikkatleri üzerine çeken, fakat 2019 Ekim ayında planları aniden rafa kaldıran Dyson, bugüne kadar gizlenen aracın üzerindeki örtüyü kaldırdı.

Otomobil hakkında çeşitli bilgiler paylaşan şirketin kurucusu James Dyson, aracın 900 kilometreden fazla menzili olacak ve 0'dan 100 km hıza 4.8 saniyede çıkacak şekilde geliştirildiğini belirtti. 2.6 ton ağırlığındaki araçta yer verilen elektrikli motorun 400 kW ve 650 Nm tork değerleri sunduğunu belirten Dyson, geliştirdikleri elektrikli araçta, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) elektrikli otomobilinde de yer verilen hologram teknolojisinin bulunduğundan bahsetti.

2017 yılında elektrikli araç yarışına dahil olarak dikkatleri üzerine çeken İngiliz süpürge üreticisi Dyson, 2.5 milyar poundluk projeyi geçtiğimiz Ekim ayında rafa kaldırmıştı. 

Şirketin kurucusu James Dyson, bugüne kadar sadece çizimlerinden görülen elektrikli aracı ise önceki gün kamuoyuna açtı.

İngiliz basınına açıklamalarda bulunan Dyson, aracın 900 kilometreden fazla menzili olacak ve 0'dan 100 km hıza 4.8 saniyede çıkacak şekilde geliştirildiğini belirtti.

YORUMLAR