DigiME 715 bin dolar yatırım aldı!

Medyaloji.net » iş dünyası » DigiME 715 bin dolar yatırım aldı!
DigiME 715 bin dolar yatırım aldı!

Yapay zeka kullanarak yüksek hassasiyet oranıyla vücut ve postür analizi yapan DigiME 715 bin dolar yatırım aldı.

Üç boyutlu görüntüleme teknolojisi ve yapay zeka kullanarak yüksek hassasiyet oranıyla vücut ve postür analizi yapan, alanında Dünya’da tek mobil sistem olarak dikkat çeken DigiME, üçüncü yatırım turunu tamamlamıştır. TechOne VC ve Kerim Kotan’ın liderliğinde, Litum Teknoloji A.Ş.’nin kurucularından Kamil Sözen, Özgür Ülkü, Alp Ülkü ve Partner Tasarım ve Ticaret A.Ş’nin de katılımı ile ve Efe Duran Sarıkaya, Nihat Cavit Oral, Siret Ünsal, Sinan Mehmet Erten’in de dâhil olduğu 3.yatırım turunda 715 Bin Dolar yatırım aldı.

Amerika, İtalya, Fransa ve Kanada başta olmak üzere 12 farklı ülkeden ve 34 şehirden 87 lokasyona satış yapan ve kullanıcılara aylık abonelik modeli ile hizmet vermeye başlayan DigiME, 43.000’den fazla kişiye akademik olarak onaylanmış üstün yazılımı ile vücut analizi yaparak, dünyadaki tek yüksek hassasiyetli taşınabilir üç boyutlu vücut tarama çözümüdür. DigiME, üstün yazılımı sayesinde, tüm vücudu saniyeler içinde üç boyutlu bir şekilde tarayarak vücut yağ oranı, günlük kalori ihtiyacı, bazal metabolizma hızı, ideal kilo, kas oranı, postür bozuklukları, hareket vs. analizlerinin yapılabilmesini ve grafik destekli raporlama araçları sayesinde tüm bu verilerin kolaylıkla takibini sağlamaktadır. 

Pandemi sürecinde yazılımını geliştirmenin yanı sıra Amerika’da reseller modeli ile satışa baslayarak yolculuğuna ara vermeden hızla devam eden DigiME; sağlık teknolojileri alanındaki lider Büyük Veri şirketlerinden biri olma yolunda ilerlemektedir. Geliştirdiği DigiME SaaS çözümü ile hizmet vermeye başlayacak olan DigiME, B2B ve B2C müşterilere kişisel vücut verilerinin takip edilmesi, yapay zekâ destekli tavsiyeler sunma ve grafik destekli raporlama ve ön tanı imkanı sağlamaktadır. DigiME yeni yatırım turu ile geniş ürün ailesi ve hizmeti ile Kuzey Amerika açılımı ve Avrupa’ya hızla yayılarak İspanya, Almanya, İsviçre, Kanada ve Fransa ülkeleri başta olmak üzere DigiME şubeleri açarak vücut çekim datasını 500.000’a çıkarmayı hedeflemektedir. DigiME’nin mevcut müşterileri arasında Fenerbahçe, Beşiktaş, PSG, UFC, We5 Concept, Hillside, Carrera, İstanbul Florence Nightingale Hastanesi ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi vb. önemli isimler bulunmaktadır.

DigiME’nin kurucusu Derya Kavarna; “DigiME olarak büyüme stratejilerimizin odağına Kuzey Amerika pazarını aldık. Bu yatırım turuyla beraber şirket merkezini Amerika’ya taşıyarak operasyonel süreçlerimizi de optimize etmek istiyoruz. Ciddi bir iç pazara sahip olan ABD, küresel siyasi ve ekonomik dalgalanmalara rağmen halen yabancı girişimlere en açık pazarlardan biri. Çok sayıda küresel şirket çıkarmayı başaran ülkede alanınızda tecrübeli yatırımcı, danışman ya da hukuki temsilciler bulmak da oldukça kolay. Bu olanaklarının yanı sıra sahip olduğu kültürel çeşitlilik ortamı itibariyle, orada öğrenilenlerin diğer pazarlarda da etkili olduğu gözlenen nadir pazarlardan. Dolayısıyla ABD’de deneyimlediklerimizin, DigiME’nin global pazarda etkili bir oyuncu olmasına fayda sağlayacağını düşünüyoruz.” dedi.

 

YORUMLAR