Devo, 60 milyon dolar yatırım aldı!

Medyaloji.net » teknoloji » Devo, 60 milyon dolar yatırım aldı!
Devo, 60 milyon dolar yatırım aldı!

Yerel veri analizi ve güvenlik platformu geliştiricisi Devo Technology, Georgian Partners liderliğindeki D Serisi yatırım turunda 60 milyon dolar yatırım aldı.

Yerel veri analizi ve güvenlik platformu geliştiricisi Devo Technology, Georgian Partners liderliğindeki D Serisi yatırım turunda 60 milyon dolar yatırım aldı. Bessemer Venture Partners ve Insight Partners da yatırım turuna katılan isimler olarak açıklandı. Şirketin CEO'su da yatırımla beraber değişti. CEO'luk görevine LogMeIn'in kurucu ortağı ve eski COO'su, aynı zamanda IBM'in 2 milyar dolarlık güvenlik iş biriminin eski lideri Marc van Zadelhoff getirildi.

Devo, aldığı yeni yatırımı ABD'deki iş gücünü 2020 sonuna kadar yüzde 25 artırmak ve işini geliştirmek için kullanacağını belirtiyor.

Devo, Accenture ve ABD Hava Kuvvetleri gibi kuruluşlar tarafından siber güvenlik operasyonlarını desteklemek için kullanılan bir SIEM platformu sağlıyor. Güvenlik bilgileri ve olay yönetimi anlamına gelen SIEM, büyük ağlardaki ihlalleri tespit etmeye yardımcı olmak için tasarlanmış bir yazılım araçları kategorisi olarak tanımlanıyor. SIEM platformları, bir kuruluşun çeşitli güvenlik araçları tarafından oluşturulan uyarıları merkezi bir veri havuzunda topluyor, böylece yöneticiler bu uyarıları şüpheli etkinlik için tarayabiliyorlar. İşlemleri bu şekilde merkezileştirmek, yöneticilerin işini kolaylaştırıyor çünkü farklı araçlar arasında geçiş yapmak zorunda kalmıyorlar.

Devo'nun hala çözmesi gereken veri saklama gibi bazı zorluklar bulunuyor. Büyük şirketlerde, dahili SIEM platformu genellikle o kadar çok uyarı topluyor ki, depolama alanının tükenmesini önlemek için birkaç haftada bir atılması gerekiyor. Bu da önemli güvenlik bilgilerinin kaybolmasına neden olabiliyor. Devo, bu sorunu çözmek için SIEM'ini bir bulut hizmeti olarak sunuyor ve şirketlerin uyarıları yıllarca saklamasına izin veriyor. Girişim, hacker faaliyetleri konusunda daha net bir resim verdiğini söylüyor.

 

YORUMLAR