Coronavirüsü erken teşhis eden akıllı yüzük geliştirildi

Medyaloji.net » teknoloji » Coronavirüsü erken teşhis eden akıllı yüzük geliştirildi
Coronavirüsü erken teşhis eden akıllı yüzük geliştirildi

Yüzük, parmağa takıldığı anda kullanıcıların kalp atış hızını, vücut ısısını ve hatta yaktığı kaloriyi ölçebiliyor.

Koronavirüs tehdidi karşısında dünya büyük bir savaş verirken, son teknoloji de virüsle savaşta hayat kurtarıcı bir rol oynuyor. Bu kapsamda geliştirilen akıllı bir yüzük, virüsün bir insanda olup olmadığını çok erkenden anlayıp, sahibini uyarabiliyor.

Vücut ısısını kontrol eden bu akıllı yüzük, iPhone ile entegre çalışıyor ve anormal seviye yakaladığında yüzüğün sahibine haber veriyor.

Oura Rings isimli şirketin geliştirdiği ve geçen sonbahar aylarında satışa sunulması planlanan ürün, koronavirüse karşı erken tanıda önemli bir rol oynayabilir. 

Şirketin CEO'su olan Petri Hollmen, parmağında yüzük varken uyarı alıp hastaneye gittiğini ve kendisine koronavirüs teşhisi konulduğunu söyledi. Kendisi vücut ısısındaki anormalliği fark etmezken, yüzük vücut ısısındaki artışı parmağından analiz edip Hollmen'i uyardı ve bu şekilde Hollmen doktorun yolunu tuttu.

Şirket, yüzüğü dağıttığı 150 bin kişiden sağlık bilgilerini anbean paylaşmalarını isterken, yüzüğün gerçekten ne kadar doğru ölçümleme yaptığının test edilmesi gerekiyor. Özellikle hastanede çalışan personeller için düşünülen yüzük, böylece virüs riskiyle yüz yüze çalışanlara virüs konusunda erken uyarı sistemi olarak görev görecek.

YORUMLAR