Çocuklara özel bir reklam ajansı

Medyaloji.net » reklam » Çocuklara özel bir reklam ajansı
Çocuklara özel bir reklam ajansı

KidzMondo ve Puck Global iş birliğiyle çocuklar reklamcılıkla tanışacak.

50’den fazla mesleği 7-14 yaş arası çocuklara deneyimleterek öğreten KidzMondo çatısı altında artık bir reklam ajansı var. Puck adını taşıyan ajans, Puck Global ve KidzMondo iş birliğinde hayata geçirildi.

Çocuklar ajansta, reklam sektörünü mutfağa girerek tanıma fırsatı yakalayacaklar. Eğitmenler çocuklara, reklam ve ajans gibi teorik bilgilerin yanı sıra Photoshop kullanımı, video içerik üretimi, ilan hazırlama gibi konularda, kısa ve eğlenceli bir eğitim sunuyor.

Projenin mimarlarından Puck Global Ajans Başkanı Haluk Erkmen, dünyada da bir ilk olan projeyle ilgili MediaCat'e konuştu.

Proje nasıl ortaya çıktı?

- KidzMondo’ya daha önce Anneler Günü’ne özel bir reklam filmi önermiştik. Ajansımızda geçiyordu ve küçük reklamcılar vardı. Çok beğendiler ama o dönem bütçesel sebeplerden hayata geçiremedik. Fakat KidzMondo projeyi görünce, neden Puck burada değil diye düşünmüş. Bize böyle bir fikirle döndüler, biz de neden olmasın dedik. Birbirini besleyen bir süreç oldu.

Projenin amacını nasıl tanımlarsınız?

- Son birkaç sene içinde üniversitelere çok defa konuşmacı olarak gittim. Hepsi de Anadolu üniversiteleriydi. Orada anladım ki, aslında yetenekli öğrenciler ama kimse reklamcı olmak istemiyor. Neden diye sorduğumda ise, “bizi çok eziyorlarmış, mobbing varmış, para yokmuş, yükselemiyormuşuz” gibi birçok sektör sorunu sıralıyorlardı. Haklılar, diyecek bir şey yok. Okullara gittiğimde sektörü her şeyiyle anlatıp, ardından bir workshop yapıyorum. Birinciyi de ajansa stajyer olarak alıyorum. Biz, bize gelen CV’lerle yetiniyoruz, daha fazlasını ortaya çıkartmak için bir çabamız yok. Ben de bahsettiğim modeli baz olarak Advergers isimli bir proje oluşturdum. 60 tane üniversite belirledik. Amacım yetenekli öğrencilerden oluşan bir havuz oluşturmak. Bu sayede reklam ajansları bu havuza bakarak stajyer alabilecekler.

KidzMondo’da yaptığımız ise tüm bunların bir önceki adımı aslında. Bir çocuğa büyüyünce ne olacaksın diye sorduğumuzda, reklamcı olacağım cevabını alabilirsek çok değerli bir iş yapmış olacağız. Burada çocukların temel reklamcılığa dair eğlenceli şeyler görüp mesleği tanımaları çok önemli.

YORUMLAR