Çinli Xiaomi ile Alman Leica Camera iş birliği anlaşması yaptı

Medyaloji.net » iş dünyası » Çinli Xiaomi ile Alman Leica Camera iş birliği anlaşması yaptı
Çinli Xiaomi ile Alman Leica Camera iş birliği anlaşması yaptı

Görüntüleme sistemi iki şirket tarafından ortaklaşa geliştirilen ilk amiral gemisi akıllı telefon bu yıl Temmuz ayında satışa sunulacak.

Çin merkezli tüketici elektroniği şirketi Xiaomi ile Alman görüntüleme teknolojileri şirketi Leica Camera stratejik iş birliği anlaşması imzaladıklarını açıkladı. Anlaşma kapsamında görüntüleme sistemi iki şirket tarafından ortaklaşa geliştirilen ilk amiral gemisi akıllı telefon bu yıl Temmuz ayından itibaren satışta olacak.

Yapılan açıklamaya göre 2010 yılında kurulan, telefon başta olmak üzere akıllı ürünleri dünya genelinde 100'ün üzerinde ülkede satılan Xiaomi’nin lens optiği, çipler, algoritmalar ve diğer görüntüleme alanlarında teknik birikimi ile mobil fotoğrafçılık konusunda portre, gece çekimleri ve enstantaneler dahil olmak üzere kullanıcılara fotoğrafçılık deneyimleri sunuyor.

Geçmişi 1869 yılına dayanan Leica Camera ise 100 yılı aşkın bir süredir hafif kameralar ve optik lensler üretiyor, optik mühendisliği ve "Kırmızı Nokta" (Red Dot) markasıyla tanınıyor. İki şirket yaptıkları iş birliği ile mobil fotoğrafçılık çağındaki optik performansını ve fotoğraf deneyimini geliştirmeyi hedefliyor.

 

YORUMLAR