Ciner Grubu'na madencilik alanında üç ödül

Medyaloji.net » iş dünyası » Ciner Grubu'na madencilik alanında üç ödül
Ciner Grubu'na madencilik alanında üç ödül

Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı Ödülleri sahiplerini buldu. Dokuz farklı kategoride ödüllerin verildiği törende, Ciner Grubu üç alanda ödüle layık görüldü.

Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı Ödülleri sahiplerini buldu. Dokuz farklı kategoride 2021 yılında madencilik sektörüne katkı sağlayan kişi ve kurumlar değerlendirildi. Ciner Grubu üç farklı alanda ödüle layık görüldü.

Madencilik sektörünün bir araya geldiği ödül törenine katılan Enerji Ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı madenciliğin 2021 yılını değerlendirdi.

Kalaycı, "Maden dediğimiz zaman o kadar önemli bir şeyden bahsediyoruz ki. Hayatımız gerçekten maden. 2021 yılında çok başarılı bir yıl geçirdik. 2021 yılı ihracatımız 6 milyar doları geçti. 2022 için de bu ivmenin devam edeceğini 7 milyar dolarları yakalayabileceğimizi hatta aşabileceğimizi tahmin ediyorum" dedi.

 Pandemi sebebiyle 1 yıl gecikmeli yapılan ödül töreninde aynı zamanda sektörün büyümesi için talepler dile getirildi. Yurt Madencilik Geliştirme Vakfı başkanı Prof.Dr. Güven Önal, " Sektör giderek gelişiyor ama bizim beklediğimiz bir gelişme değil. Yapılacak iş, inşaatın özendirildiği gibi madenciliği de özendirmek. Maden yatırımlarına bir takım kaynaklar devletin vermesi, ucuz krediler vermesi vs.. Böylece Türkiye madeni ürettiği taktirde cari açığı azalacak. Çünkü sanayinin ham maddesi üretilmiş olacak" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR