Ceviz Ağacı'nın ‘meyvesi' ödüle layık görüldü!

Medyaloji.net » medya » Ceviz Ağacı'nın ‘meyvesi' ödüle layık görüldü!
Ceviz Ağacı'nın ‘meyvesi' ödüle layık görüldü!

Yönetmen Faysal Soysal'ın darbe sonrası travmalara ve kadına şiddete dikkati çeken ‘Ceviz Ağacı' filmi Fransa'da düzenlenen Brittany Film Festivali'nde ‘En İyi Senaryo' ödülünü kazandı.

Festivalde Türk sinemasını temsil eden tek yapım olan ve bir Anadolu kasabasında yaşayan edebiyat öğretmeninin öyküsüne odaklanan filmin ödül sayısı 24’e yükseldi.

Yönetmen Faysal Soysal’ın ‘Ceviz Ağacı’ filmi Fransa’nın prestijli festivallerinden Brittany Film Festivali’nde ödüle layık görüldü. Ataerkil bir kasabada yaşayan edebiyat öğretmeni Hayati’nin yaşam hikayesi üzerinden darbe sonrası travmalara ve kadın cinayetlerine ışık tutan film, festivalde ‘En İyi Senaryo’ ödülüne layık görüldü. Fransa’nın Locranon bölgesindeki en önemli festivallerinden biri olan Brittany Uluslararası Film Festivali, 21-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşti.

Sinemacıları ve yerel halkı samimi ve sıcak bir atmosferde açık hava gösterimleriyle bir araya getiren festivalin bu yılki edisyonunda yirmiden fazla ülkeden gelen film Brittany, Fransa, Avrupa ve Dünya sineması başlıkları altında yarıştı. Festivlain ‘Dünya Sineması’ seçkisine seçilen ‘Ceviz Ağacı’ filmi festivalde Türk sinemasını temsil eden tek yapım oldu.

 

YORUMLAR