Cannes Lions'ta ödül başvuruları azaldı

Medyaloji.net » medya » Cannes Lions'ta ödül başvuruları azaldı
Cannes Lions'ta ödül başvuruları azaldı

Pandemi etkisiyle bu yılki başvuru sayısı yüzde 6 düştü.

Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle iptal edilen Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali iki yıl aranın ardından önümüzdeki hafta katılımcılarıyla online dünyada buluşmaya hazırlanıyor. Cannes Lions’ın açıkladığı verilere bakıldığında ise bu yıl hem 2020 hem 2021 için ödül sunulmasına rağmen toplam başvuru sayısının 2019’a kıyasla azaldığı görülüyor.

2019 yılında 89 ülkeden toplam 30 bin 953 başvurunun yapıldığı Cannes Lions’ta bu yıl 90 ülkeden toplam 29 bin 74 başvuru gerçekleşti, toplam başvuru sayısı 2019’a kıyasla yüzde 6 azaldı. Başvurular en çok uzun vadeli strateji ve sonuçlara dayanan kategorilerde düştü. Creative Effectiveness Lions kategorisinde başvuru sayısındaki düşüş yüzde 38, Creative Strategy Lions kategorisinde ise yüzde 20 oldu. Festivale göre söz konusu düşüşün nedeni, şirketlerin daha önce yaşanmamış koşullar karşısında kısa vadeli stratejilere yönelmesi.

Başvuruların artış yaşandığı kategoriler ise dijital ağırlıklı. Titanium Lions başvurularında yüzde 15, Social & Influencer Lions’ta yüzde 14, Creative eCommerce Lions’ta ise yüzde 12 artış görüldü. Festivalin ilk kez ağırlayacağı Creative Business Transformation Lions da 202 başvuru aldı. Başvurunun en çok artış gösterdiği kategori ise 2 bin 726 başvuruyla Film kategorisi.

Paylaşılan verilere göre, Cannes Lions’ta bu yıl bağımsız ajanslardan gelen başvurular yüzde 14, prodüksiyon şirketlerinden gelen başvurular ise yüzde 19 arttı.

YORUMLAR