Büyüleyici Ezgiler

Medyaloji.net » medya » Büyüleyici Ezgiler
Büyüleyici Ezgiler

Bilkent Senfoni Orkestrası 16 Kasım'da gerçekleştireceği konserde Mozart ve Dvorak'ın eserlerini seslendirecek.

Konseri Polonyalı şef Michael Maciaszczyk yönetecek. Konserin solisti, Çinli piyanist Yang Jiang konserde Mozart’ın KV.488, La majör 23. Piyano Konçertosunu yorumlayacak. BSO konserin ikinci yarısında Dvorak’ın Op.88, 8.

Senfonisini sunacak.

16 Kasım Cumartesi günü Bilkent Konser Salonunda saat 20.00’de başlayacak konserin biletlerine https://bilet.bilkent.edu.tr adresinden ulaşılabilir. Konserden bir saat önce Tunus Caddesi ve Bahçelievler’den (DSİ misafirhanesi önü) hareket eden ücretsiz servis izleyicileri Bilkent Konser Salonuna ulaştıracaktır.

http://bso.bilkent.edu.tr

BSO Gişesi: 312 2901775

https://www.facebook.com/BilkentSymphonyOrchestra

Kemancı ve şef Michael Maciaszczyk, solist olarak pek çok Avrupa ve Asya orkestrasıyla dünyanın dört bir yanındaki ünlü konser salonlarında sahneye çıktı. Bunlar arasında Viyana’da Goldener Saal Musikverein, Tokyo’da Suntory Hall, Nagoya Filarmoni, Tokyo Opera City, Gewandhaus Leipzig, Madrid’de Auditorio Nacional de Música, Konzerthaus Wien, Konzerthaus Berlin, Tiencin, Guangzhou’da Xinghai ve Beijing Konser Salonları yer alıyor. Sanatçı, müziğe getirdiği duygusal yorum, mükemmel tekniğiyle dinleyicilerin ve eleştirmenlerin beğenisini kazandı.

Viyana’da yaşayan Maciaszczyk, 1998’de katıldığı seçmeyle Viyana Oda Orkestrasında birinci keman oldu; ertesi yıl, keman sanatçısı olarak Viyana Filarmoni ve Staatsoper Wien Orkestrasına katıldı. Nicolaus Harnoncourt, Zubin Mehta, Ricardo Mutti, Seiji Ozawa ve Daniel Barenboim gibi dünyanın en ünlü müzisyenleriyle çalışma şansını buldu. Uzun yıllar Secession Players Wien ve Wiener Kammer topluluklarında birinci kemancı olarak çalıştı ve Wiener Virtuosen, Fritz Kreisler Ensemble ve Steude Quartett ile ortak çalışmalarda bulundu. On yılı aşkın bir süre Schoenberg Center’de Ensemble Wiener Collage’ın bir üyesi olarak sahneye çıktı. Barbara Moser (piyano) ve Attila Pastor (çello) ile GoldbergTrioWien’i ve Paulina Porazinska (arp) ile Laskine Duo’yu kurdu.

Michael Maciaszczyk, Polonya, Kraków’daki Müzik Akademisi ve Pekin’deki Central Conservatory of Music’de konuk profesör, Festival dell’Arte’nin sanat yönetmeni ve Berlin’deki Avrupa Polonya Müzikleri Forumunun onursal üyesi olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Polonyalı efsanevi şef, Polonya Oda Orkestrası Sinfonia Varsovia’nın kurucusu ve İskoç Oda Orkestrasının eski şefi, Maestro Jerzy Maksymiuk, Maciaszczyk için “Harika bir müzisyen, mükemmel bir kemancı. Bolca renk ve duygu kattığı yorumları, kendine özgü” diyor.

Yang Jiang Pekin’de müzisyen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Henüz dokuz yaşındayken Pekin Merkez Konservatuvarının piyano sınıfına kabul edildi. Daha sonra çalışmalarını Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesinde Prof. Carmen Graf-Adnet’in piyano konser sınıfında sürdürdü. Pekin Merkezi Müzik Üniversitesinde, Çin’in GuangZhou kentindeki XingHai Konservatuvarında ve Krakow Akademide konuk öğretim görevlisi olarak ders vermeye başladı. Jiang daha öğrencilik yıllarında çeşitli ödüller kazandı ve ORF programlarına, çeşitli radyo oyunlarına katıldı. Bu başarıları, Avrupa ve Asya’daki konserler ve GuangZhou 9. Çin Sanat Festivali gibi festivallerdeki performansları izledi.

Jiang, Niederösterreichische Tonkünstlerorchester, Bruckner-Orchestra Linz, Salzburg Mozarteum Orkestrası, Varşova Sinfonia Iuventus, Lodz Filarmonin Arthur Rubinstein Senfoni Orkestrası, Graz Senfoni Orkestrası, Graz Filarmoni Orkestrası, Podkarpacka-Philharmonic Senfoni Orkestrası, Württembergische Philharmonie, Lower Silesia Filarmoni JG, Opole Filarmoni Orkestrası, "Pomorska Philharmony" Bydgoszcz Senfoni Orkestrası, Krakow Filarmoni, Carpatia Filarmoni ve Viyana Filarmoni gibi pek çok orkestrayla solist olarak sahneye çıktı.

Aralarında Dennis Russell Davies, Johannes Fritzsch, Ivor Bolton, Tadeusz Wojciechowski, Pawel Przytocki, Ola Rudner gibi isimlerin bulunduğu şeflerle konser veren Yang Jiang, derin müzikal empati yeteneğiyle tanınıyor. Tuşlara mükemmel dokunuşuyla, Bach, Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert, Schumann, Mendelssohn ve Grieg’den Debussy, Ravel, Webern ve Schönberg’e uzanan bir repertuvarı seslendiren piyanistin bu performanslarının CD ve DVD kayıtları da bulunuyor.

YORUMLAR