Bugün TR'de neler oluyor? (13 Haziran 2019 gündem özeti)

Medyaloji.net » dünya » Bugün TR'de neler oluyor? (13 Haziran 2019 gündem özeti)
Bugün TR'de neler oluyor? (13 Haziran 2019 gündem özeti)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti.

ETKİNLİK TAKVİMİ

» EGE SAVUNMA SANAYİ & TEDARİKÇİ ZİRVESİ 2019
Yer: Kaya İzmir Thermal & Convention

» MAKİNE İMALAT SANAYİİ DERNEKLERİ - MAKİNE ZİRVESİ
Yer: Fairmont Quasar İstanbul

» GAZELLE İNOVASYON GİRİŞİMCİLİK VE ARAŞTIRMA PROGRAMI - GİGAP DEMO DAY
Yer: Hilton Garden Inn Şanlıurfa

TARİHTE BUGÜN

» OLAYLAR - 1952: Fikir İşçileri Kanunu kabul edildi.

» DOĞUMLAR - 1928: John Forbes Nash, Nobel Ekonomi ödülü sahibi Amerikalı matematikçi.

» VEFATLAR - 1987: Cemil Meriç, yazar ve çevirmen. (d. 1916)

ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

İŞ DÜNYASI

» SENSE - Nick Adams Sense Şirketinin küresel CEO rolünü üstlenecek.

» ANADOLU GRUBU - Anadolu Grubu'nda yeni oluşturulan Tarım, Enerji ve Sanayi Grubu Başkanlığına, Temmuz ayı itibarıyla grupta
23 yıldır yöneticilik yapan Demir Şarman getirildi.

MEDYA DÜNYASI

» HÜRRİYET GAZETESİ - Gazeteci Demet Bilge, Hürriyet Gazetesi'nden istifa ettiğini duyurdu.

» RADYO ALATURKA - Tuğba Saraçlar Altıntaşı, Radyo AlaTurka’ya geri döndü. Radyocu, bundan böyle hafta sonları saat 10:00 – 13.00
arası ‘Bir Sevdadır Şarkılar’ isimli radyo programıyla dinleyicileriyle buluşacak.

İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

» KARMOD - Karmod, Batı Afrika ülkelerinden Sierra Leone'de hazır konaklama evleri kurdu.

» YDA HOLDİNG - Türk firması "YDA Holding"in Kazakistan'da 500 ve 610 yataklı 2 hastane inşaat projesine yatırım yapacağı bildirildi.

» HALKBANK - Halkbank, 4 yıldır faaliyet gösterdiği Sırbistan'da, 34'üncü şubesini ülkenin kuzeydoğusundaki Smederevo kentinde açtı.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

» OTOKOÇ OTOMOTİV - Otokoç Otomotiv, Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’nde "Kurumsal Yayınlar" kategorisinde birinci oldu.

» PEROS MATİK - 11.’si düzenlenen Effie 2019 Reklam Ödül Töreni’nde; Ev, Temizlik ve Bakım Ürünleri Kategorisi’nde, Peros Matik Altın Ödül’ün sahibi oldu.

» PETROL OFİSİ - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) yayımladığı Petrol Piyasası 2018 Yılı Sektör Raporu'na göre, Petrol Ofisi de 6 milyon 228 bin 949 tonluk satışı ile Türkiye akaryakıt pazarında lider oldu.

MEDYA DÜNYASI

» SHOW TV - International City Awards Uluslararası Şehir Ödülleri sahiplerini buldu. Yılın En Başarılı Magazin Programı ödülünün sahibi SHOW TV-Pazar Sürprizi oldu.

» DHA - Türkiye Foto Muhabirleri Derneği tarafından düzenlenen ‘Spor Toto Yılın Basın Fotoğrafları 2019’ yarışmasında, Demirören Haber Ajansı (DHA) 6 ödüle layık görüldü.

» MÜGE ANLI - Gazeteci Müge Anlı, Kızılay'a 6 aşevi yapımı için bağış toplaması sebebiyle, Kızılay tarafında verilen "Platin Madalya'ya layık görüldü. Anlı, ödülünü Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık'ın elinden aldı.

YENİ PROGRAM

» EKOTÜRK - Ekonomi kanalı Ekotürk'te gazeteciler Abdurrahman Yıldırım, Şeref Oğuz ve Hakan Güldağ'ın Türkiye’nin üreticilerini, dünya ile rekabet eden sektör ve işletmeleri, dünyaya açılmak isteyen kobileri konuşacağı Ekonomi Kulübü adında yeni bir program başlıyor. Ekotürk'ün yeni programı Ekonomi Kulübü, her perşembe 20.00’de izleyiciyle buluşacak.

VEFAT

» SHOW TV - Show Haber editörü Cem Tekel'in annesi Hayriye Tekel hayatını kaybetti.

DİĞER

» BEIN GROUP - Konyaspor Başkanı Hilmi Kulluk, Spor Toto Süper Lig'in yayıncı kuruluşu beIN Group'un Türkiye'den çekilmek istediğini açıkladı.

» NEW YORK TİMES - ABD’nin en etkili gazetelerinden New York Times, İsrail Başbakanı Netanyahu hakkında çizilen ve sonradan kaldırılan karikatürden sonra politik karikatür bölümünü yayından kaldırma kararı aldı.

» FOX TV & NTV & CUMHURİYET & SÖZCÜ - Oxford'da yer alan Reuters Gazetecilik Araştırmaları Enstitüsü'nün 2019 yılına ilişkin Dijital Haberler Raporu'na göre Türkiye'de en çok güven duyulan basın kuruluşlarının Fox TV ve NTV ile Cumhuriyet ve Sözcü gazeteleri olduğu belirtildi.

» ÖZGÜR GÜNDEM - Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin “Nöbetçi Genel Yönetmenliği” kampanyasına katılan gazeteci, yazar Ayşe Düzkan, hakkında verilen 1 yıl 6 aylık hapis cezasının onanması üzerine 29 Ocak 2019’da tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne konulmuştu. Ayşe Düzkan’ın kızı Haziran Düzkan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada annesinin tahliye edildiğini söyledi.

» TRT - Anayasa Mahkemesinin, TRT personeline verilecek disiplin cezalarının yönetmelikle belirlenemeyeceği yönündeki kararı sonrasında, TRT personeline verilebilecek disiplin cezaları kanunla belirlendi. 7176 sayılı Kanun Resmi Gazetede yayımlandı. 657 sayılı Kanunda yer alan disiplin cezalarına ek olarak verilebilecek cezalar, kanunla düzenlendi ve 2954 sayılı kanuna eklendi. 

YORUMLAR