Boyner'in evde kal dönemindeki E-ticaret verileri

Medyaloji.net » iş dünyası » Boyner'in evde kal dönemindeki E-ticaret verileri
Boyner'in evde kal dönemindeki E-ticaret verileri

Boyner evde kal dönemindeki online alışveriş (e-ticaret) verilerini açıkladı.

Boyner’den yapılan açıklamaya göre, Korona Virüs salgını önlemleri kapsamında “evde kal” kampanyalarının yapıldığı bu dönemde, bilhassa alışveriş merkezlerinin ve mağazaların kapanmasıyla alışverişçiler, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de online alışverişe yani e-ticarete yöneldi.

Kısacası salgın nedeniyle bireysel izolasyona giren ve evden dışarı çıkmayan tüketiciler, evde oldukları bu süreçte farklı ürün gruplarındaki ihtiyaçlarını e-ticaret sitelerinden karşılıyor.

Spor Ve Kişisel Bakım Ürünleri Ön Planda


Boyner.com.tr’de kadın, erkek ve çocuklar için aktif spor, ayakkabı ve çanta, kozmetik, aksesuar, ev ve yaşam kategorilerinde binlerce ürün yer alıyor. Son günlerde yapılan online alışverişlerde, evde spor yapma alışkanlığının da yaygınlaşmasıyla spor giyim ürünleri ve spor aksesuarlarının ön planda olduğu görülüyor.

Kullanıcılar en çok farklı markaların spor ayakkabılarını sipariş ediyor. Buna ek olarak yine spor giyim kategorisi içinde yer alan; t-shirt, sweatshirt ve eşofman gibi ürünler de online alışverişte başı çekiyor.

Boyner tarafından açıklanan evde kal dönemindeki online alışveriş (e-ticaret) davranışının ne olduğuna dair detayları barındıran verilere göre; bu süreçte bakım ürünlerine ilgi arttı. Buna göre farklı markalardan binlerce ürünün yer aldığı kozmetik kategorisi, bu günlerde e-ticaretin en popüler kategorilerinden biri oldu.

Nemlendirici ve bakım kremleri kategorideki en yoğun ilgi gören ürünler olarak öne çıkarken saç ve sakal şekillendirici gibi kişisel bakım ürünleri de erkekler tarafından çokça tercih ediliyor.

En Çok Online Alışveriş Nereden Yapıldı?
Boyner’in paylaştığı verilere göre evde kal sürecininn tam manasıyla uygulandığı şu son bir haftalık dönemde %30 üzerinde yeni müşteri kaydı gerçekleşmiş.

Bu arada Boyner.com.tr üzerinden en çok alışveriş yapan ilk beş şehir de açıklandı. İşte o şehirler;

İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Bursa
Alışverişçilerin demografik özellikleriyse kısaca şöyle; kullanıcı profili yüzde 55 erkek, yüzde 45 kadınlardan oluşuyor. En yoğun alışveriş yapılan saatler ise 22.00 ve 23.00.

YORUMLAR