Birleşik Krallık AB'den ayrılıyor !

Medyaloji.net » dünya » Birleşik Krallık AB'den ayrılıyor !
Birleşik Krallık AB'den ayrılıyor !

Birleşik Krallık bu gece yarısı (Orta Avrupa Saati ile 00:00'da) Avrupa Birliği'nden ayrılacak.

Ayrılma, Brexit Anlaşması'nın bu hafta hem Avrupa Parlamentosu hem de AB Konseyi tarafından onanmasını müteakiben gerçekleşiyor.

Bu sabah Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Von der Leyen, Parlamento Başkanı Sassoli ve Konsey Başkaı Michel, Avrupa Parlamentosu'nun (Parliamentarium) ziyaretçi merkezinde ortak bir basın konferansı düzenledi.

Başkan Von der Leyen yaptığı açıklamada: “İngiltere ile mümkün olan en iyi ortaklık ilişkisini kurmak istiyoruz. Ancak artık bir fark olacağı kesin. Zira Avrupa Birliği'nin parçası olmak önemlidir.” dedi.

Brexit Anlaşması en erken 31 Aralık 2020 tarihine kadar bir geçiş süreci öngörmektedir. Bu süreçte İngiltere Tek Pazar ve Gümrük Birliği'nin üyesi olarak kalacaktır. Brexit Anlaşması'na ilişkin daha fazla bilgi için; linki ziyaret edebilirsiniz.

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/qanda_20_104 

3 Şubat Pazartesi günü Komisyon, İngiltere ile yeni dönemdeki ilişkilere ilişkin müzakerelere yönelik taslak müzakere yönergesini kabul ederek Konsey'e sunacaktır. Avrupa Komisyonu Baş Müzakerecisi  Michel Barnier de Pazartesi günü bir basın toplantısı düzenleyecektir.

Basın toplantısı EbS'den canlı izlenebilecek, ardından teknik bilgilendirme yapılacaktır.

YORUMLAR