Bilkent Medya Ödülleri sahiplerini buldu

Medyaloji.net » teknoloji » Bilkent Medya Ödülleri sahiplerini buldu
Bilkent Medya Ödülleri sahiplerini buldu

Yıllardan beri, televizyon, sosyal medya ve sinema dünyasını takip ederek, bu alanlarda proje yürüten Bilkent Üniversitesi’nin 2019 yılı Medya Ödülleri sahiplerini buldu. İşte detaylar..

 Ödüller, en iyi dram erkek oyuncusu, en iyi dram kadın oyuncusu, en iyi dram dizisi, en iyi dizi çifti, en iyi komedi dizisi ve en iyi komedi kadın oyuncusu kategorilerine ayrılarak dağıtıldı. Kazanan isimler ise aşağıdaki gibi sıralandı

 

EN İYİ DRAM ERKEK OYUNCUSU: ARAS BULUT İYNEMLİ

Bu sene Bilkent Medya Ödüllerindeki “En İyi Dram Erkek Oyuncusu” ödülü, Çukur dizisindeki canlandırdığı Yamaç karakteriyle Aras Bulut İynemli’nin oldu. Şimdi oyuncu hakkında kısa bir bilgi paylaşalım

ARAS BULUT İYNEMLİ KİMDİR?

Genç oyuncu, 25 Ağustos 1990 tarihinde İstanbul’da dünyaya gözlerini açtı. Lisans eğitimini, İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği bölümünde tamamladı. İlk televizyon deneyimi Arka Sokaklar dizisi olmuştur. Sonrasında, üç sezon boyunca “Öyle Bir Geçer Zamanki” dizisindeki Mete rolünü oynadı ve bu diziyle tanındı. Bu dizi bittikten sonra, “Muhteşem Yüzyıl’da” Şehzade Bayezid karakterini canlandırdı. 2015 yılında, başrolünü Hazal Kaya ile paylaştığı Maral dizisi geldi. 2016 yılında ise, başrolü Çağatay Ulusoy ile paylaştığı ikiz kardeşlerden birine hayat verdiği “İçerde” dizisinde ön plana çıktı. Halen ikinci sezonu devam eden “Çukur” dizisindeki Yamaç rolünü oynamaya devam etmektedir.

EN İYİ DRAM KADIN OYUNCUSU: DEMET EVGAR

Bilkent Üniversitesi’nin düzenlediği Medya Ödüllerindeki “En İyi Dram Kadın Oyuncu” ödülünü “Avlu” dizisindeki “Deniz” rolüyle, bu sene Demet Evgar kazandı. Oyuncunun neler yaptığına kısaca bir bakalım.

DEMET EVGAR KİMDİR?

19 Mayıs 1980 tarihinde Manisa’da doğdu. Lisans eğitimini, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünde tamamladı. Pek çok tiyatro oyununda rol aldı. Aslı ile Kerem, Bütün Çocuklarım, Emret Komutanım, Bir Erkek Bir Kadın, Vatanım Sensin oynadığı diziler arasında yer almaktadır. Sinemada ise, Beyza’nın Kadınları, Banyo ve Aile Arasında filmlerinde oynadığı bilinmektedir. Halen Avlu dizisindeki “Deniz” rolüne devam etmektedir.

EN İYİ DRAM DİZİSİ: ÇUKUR

Başroldeki Aras Bulut İynemli’nin “En iyi Dram Erkek Oyuncu” ödülünü almasıyla birlikte, Show’da pazartesi akşamlarının vazgeçilmezi olan “Çukur” dizisi, “En İyi Dram Dizisi” ödülüne layık görüldü.

EN İYİ DİZİ ÇİFTİ: SAADET VE SALİH

En iyi dizi çifti ödülü de, gene “Çukur” dizisinde öne çıkan “Saadet ve Salih” çiftlerine hayat veren Boncuk Yılmaz ve Erkan Kolçak Köstendil’e gitti.

EN İYİ KOMEDİ DİZİSİ: JET SOSYETE

Bu senenin “En İyi Komedi Dizisi” ödülü, senaryosunu Gülse Birsel’in yazıp, aynı zamanda başrolünde oynadığı “Jet Sosyete” dizisi oldu.

EN İYİ KOMEDİ KADIN OYUNCU: GÜLSE BİRSEL

Jet Sosyetenin “En İyi Komedi Dizisi” ödülünü almasıyla birlikte, başrolündeki Gülse Birsel’de “En İyi Komedi Kadın Oyuncusu” ödülünün kazananı oldu.

YORUMLAR