Bilim Kadınları için programı başvuruları bekliyor!

Medyaloji.net » iş dünyası » Bilim Kadınları için programı başvuruları bekliyor!
Bilim Kadınları için programı başvuruları bekliyor!

L'Oréal Türkiye'nin UNESCO Türkiye Milli Komisyonu işbirliğiyle yürüttüğü program için son başvuru tarihi 20 Şubat.

Bilim alanında kadın araştırmacıları desteklemek, mükemmelliği ödüllendirmek, genç ve yetenekli bilim kadınlarının tanınmalarını sağlamak amacıyla L’Oréal Türkiye ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu işbirliğiyle düzenlenen Bilim Kadınları İçin programında başvuru süreci devam ediyor.

Dünyada 23’üncü, ülkemizde 19’uncu yılına giren Bilim Kadınları İçin programda “Yaşam ve Çevre Bilimleri” ve “Fiziki Bilimler” olmak üzere iki kategori bulunuyor. Bu yıl son başvuru tarihi 20 Şubat  olarak belirlenen programa Türkiye’den genç bilim kadınları katılabiliyor.

Kadınların bilime katkılarına ve bilim alanındaki cinsiyet eşitliğine dikkat çekmeyi, yeni rol modeller oluşturmayı hedefleyen programda başvurular bağımsız UNESCO jürisi tarafından değerlendirilecek. Jüri tarafından seçilecek dört bilim kadınına L’Oréal Türkiye tarafından 120 bin TL proje desteği sunulmasının yanı sıra projelerini hayata geçirmeleri için destek sağlanacak.

Bilim Kadınları İçin projesine başvurular forwomeninscience.com adresinden online gerçekleştirilebiliyor. Program hakkında detaylı bilgi unesco.org.tr adresinde yer alıyor.

YORUMLAR
En çok okunan haberler