BİGG Spor Ödülleri sahiplerini buluyor

Medyaloji.net » iş dünyası » BİGG Spor Ödülleri sahiplerini buluyor
BİGG Spor Ödülleri sahiplerini buluyor

Teknoloji ile sporun bir araya geldiği Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor Ödülleri, 9 Mart Cumartesi akşamı sahiplerini bulacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da farklı kategorilerde ürünler geliştiren işletmelere ödüllerini verecek.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan ‘Bilimsel Araştırma, Girişimcilik ve Gençlerde Bilimsel Farkındalığın Artırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü’ kapsamında, BİGG Spor Ödülleri Yarışması düzenlendi. Yarışma, sporla ilişkili tüm alanlarda yenilikçi yaklaşımların geliştirilmesi, teknolojik girişimciliğin desteklenmesi, spor teknolojileri alanında farkındalığın artırılmasını amaçlıyor.

7 branş 67 girişim
Yarışmaya, ’Spor teknolojilerinde artırılmış ve sanal gerçeklik uygulamaları’, ’Sporda yapay zeka uygulamaları’, ’Sporla ilişkili istatistik ve büyük veri analizi uygulamaları’, ’Bireysel ve takım takip-analiz sistemleri’, ’Sporda antrenman teknolojileri’, ’İthal spor malzemelerinin yerlileştirilmesi’ ile ’Sporda sensör teknolojisi’ kategorilerinde toplam 67 teknolojik girişim başvurdu.

YORUMLAR