Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu

Medyaloji.net » ödül/başarı » Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu
Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 23. kez düzenlenen Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ndeki törenle sahiplerini buldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 23’üncüsü düzenlenen Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu. Pandemi nedeniyle tören yapılamadığı için 21. ve 22. Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri’ni kazanan gazeteciler de ödüllerini aldı.  

Törenin açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, “Bu ödülü 1994 yılında göreve giderken trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Barış Selçuk ve Hande Mumcu’nun anısını yaşatmak için 23. kez veriyoruz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde düzenlenen ödül törenimiz, hiç şüphesiz düzenlendiği yer ve an itibarıyla da özel anlam taşıyor. Çünkü ülkemizde gazetecilerin uzunca bir süredir ciddi baskı altında olduğu bir dönemden geçiyoruz. İşte bu nedenle bu akşamki ödül törenimizde yüreğimiz buruk” dedi.

"Dezenformasyon yasasına" da değinen Soyer, “Biliyorum ki özgür basın, yönetenlerin en doğru pusulasıdır. Hiç kuşkusuz cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girdiğimiz ve tarihi bir seçim yaşayacağımız sürecin sonunda, kazanan basın ve ifade özgürlüğü olacak. Gazetecilerimiz bu ülkenin vicdanıdır. Sesidir ve Türkiye’nin sesini kimse susturamaz” diye konuştu. 

 

 

YORUMLAR