Aselsan ile Sefine iş birliği yaptı

Medyaloji.net » iş dünyası » Aselsan ile Sefine iş birliği yaptı
Aselsan ile Sefine iş birliği yaptı

Türkiye'nin en büyük savunma şirketi, iki insansız su üstü gemisi geliştirmek ve üretmek için yerel tersane Sefine ile ortaklık kurdu.

Aselsan ve Sefine, 8 Temmuz’da NB57 adlı denizaltı savar savaş drone’u için çelik kesme etkinliği, ayrıca, bir yüzey savaş varyantı olan RD09’un ilk kaynağı için bir tören düzenlediler.

Program kapsamında gemilerin tasarımını Türk firması SEFT Ship Design yapacak. Dalgıç tespit sonarlarında uzmanlaşan ve merkezi İstanbul’un Tuzla ilçesinde bulunan Armelsan Savunma, NB57 USV için sonar üretecek.

Aselsan, 12,7 mm STAMP silah sistemlerini sağlayacak ve Türkiye’nin devlet kontrolündeki füze üreticisi Roketsan, su üstü savaş uçağını yerli füze sistemleriyle donatacak.

Sefine, Türkiye’nin savunma tedarik kurumu Savunma Sanayii Başkanlığı ile işbirliği içinde 2019 yılında USV (Unmanned Surface Vehicle) çalışmalarına başladı. Aselsan programa 2021 yılında katıldı.

Aselsan’dan yapılan bir basın açıklamasında, yeni insansız hava araçlarının özerk keşif ve istihbarat toplama ve yüzey savaşı, denizaltı karşıtı savaş ve üslerin, limanların, kritik tesislerin ve yüksek değerli yüzey varlıklarının korunması gibi görevleri yerine getireceği belirtildi.

YORUMLAR