AR teknolojisi ile o sergi evlerde...

Medyaloji.net » kültür/sanat » AR teknolojisi ile o sergi evlerde...
AR teknolojisi ile o sergi evlerde...

Türker ve Deniz Yılmaz Akman'ın kurduğu Papier Atelier kağıttan ürettikleri heykel çalışmaları ve sanat enstelasyonları ile tanınıyor.

El Pancho karakterinin yaratıcılarından Papier Atelier, Şerbetçi sergisiyle karşınızda. Diğer yandan sosyal mesafemizi koruyarak evde kaldığımız bugünlerde gerçekleşen sergi evlerimize de geliyor; çünkü söz konusu çalışma iPad Pro ve iMac üzerinde AR teknolojisi kullanılarak yapıldı.


Çalışmalarında Türk kültürü içinde yer alan eski meslekleri ve o döneme renk katmış karakter ve hikayeleri araştırarak kağıt heykellerine aktaran ekip, yaptıkları bir araştırma sırasında siyah beyaz çekilerek üzerine renklendirilme yapılmış bir videoda Şerbetçi karakterine rastlıyorlar.

Şerbetçi Kimdir?

Şerbetçi 1920’lerde İstanbul sokaklarında boy gösteren bir sokak satıcısı. Yüz ifadesi, bakışları ve başındaki o dönemi yansıtan şapkasıyla görür görmez ilgilerini çekiyor. Karşılaştıkları videoda karakterin ifadesini etkileyen renk ve şekil deformasyonları gören ekip, bu karaktere kağıt heykelleri ile hayat vererek günümüze getirmeyi hedeflemiş. Papier Atelier Şerbetçi karakterini oluşturup üzerinde temel renk ve şekillerin farklı projeksiyonlarıyla hem ifadedeki değişimleri hem de perspektif üzerindeki etkilerini göstermek istediklerini belirtiyor. 

Sergiyi nasıl gezebilirsiniz?

Sergiyi gezmek isteyen Apple kullanıcıları bu dosyaları @papieratelier hesabındaki linkten indirip telefonlarında görüntüleyebilecekler. Ayrıca AR modelleri yine @papieratelier hesabında 3 boyutlu filtreler kısmına aktarıldı. Bu sayede isteyenler dijital Şerbetçi heykellerini Instagram filtresi olarak da görüntüleyebilecekler.

YORUMLAR