Apple, Siri'ye coronavirus güncellemesi yaptı!

Medyaloji.net » teknoloji » Apple, Siri'ye coronavirus güncellemesi yaptı!
Apple, Siri'ye coronavirus güncellemesi yaptı!

Apple, akıllı asistanı Siri'ye bir coronavirus güncellemesi yaptı.

Coronavirus salgınının dünya genelinde olumsuz etkilerini artırarak sürdürdüğü bugünlerde, çoğu insan, virüsü taşıyıp taşımadığı konusunda endişeli. En ufak bir öksürüğün umutsuzluğa sürüklediği, psikosomatik semptomların iyiden iyiye baş gösterdiği bu panik ortamında endişeleri bir nebze de olsa dindirmek isteyen Apple, akıllı asistanı Siri’ye bir coronavirus güncellemesi yaptı.

Hafta sonu itibarıyla ABD’deki Apple kullanıcılarının faydalanabildikleri güncellemeyle Siri’ye “Hey Siri, bende coronavirus var mı? (Hey Siri, do I have coronavirus?) sorusunu soran Apple kullanıcıları, sanal asistanın sorduğu bir dizi soruyu cevaplayarak -verdikleri cevaplar ışığında- Siri tarafından ne yapmaları gerektiğine dair talimat alabiliyorlar.

ABD Halk Sağlığı Servisi ve CDC (Centers for Disease Control and Prevention – Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi) tarafından alınan bilgilerle hazırlanan ankete “evet”, “hayır” veya “emin değilim” cevaplarını veren kullanıcıların coronavirus pozitif olup olmadıklarını sorgulayan Siri, tüm sorulara “emin değilim” cevabını verenleri kendilerini 14 gün boyunca karantinaya almalarını öğütlüyor. Aynı durumdaki 65 yaş üstü kullanıcılara bir sağlık çalışanına ulaşmalarını söyleyen akıllı asistan, sorulara “evet” cevabı verenler için, ihtiyaç duyuyorlarsa, 911’i arama seçeneği sunuyor.

Soruyu Türkçe sorduğunuzdaysa Siri sizi direk https://covid19.saglik.gov.tr/tr yönlendiriyor.

YORUMLAR
En çok okunan haberler