Anadolu, McDonald's'ı Anadolu'ya mı sattı?

Medyaloji.net » iş dünyası » Anadolu, McDonald's'ı Anadolu'ya mı sattı?
Anadolu, McDonald's'ı Anadolu'ya mı sattı?

Anadolu Grubu, McDonald's Türkiye'nin işletme hakkını Birleşik Holding'e sattı.

Anadolu Grubu, McDonald's Türkiye'nin işletme haklarını 280.7 milyon TL'ye Birleşik Holding Limited'e sattı. Türkiye'deki McDonald's'ların yeni sahipleri hakkında bilgi yok. Şirketin satın almadan kısa bir süre önce İrlanda'da kurulduğu görülüyor.

McDonald's'ın Türkiye'deki yeni sahipleri hakkında soru işaretleri artınca Anadolu Grubu bir açıklama daha yaparak şirketi 'uzun yıllardır başarılı bir şekilde faaliyet gösteren mevcut bir franchise işletmecisi' olarak tanımladı.

İnternette yapılan kısa bir araştırmada Birleşik Holding Limited, 14 Ocak 2020 tarihinde kurulmuş ve “3. Kat, Kilmore Evi, Park Lane, Spencer Rıhtımı, Dublin İrlanda” adresinde görünüyor. Türkiye’nin merak içerisinde bırakan Türk isimli bu şirketin sahiplerine yönelik araştırmayı derinleştirince olayın yüzü farklı bir boyuta ulaşıyor. Zira satın alan Birleşik Holding Limited şirketi isminden de anlaşılacağı üzere bir Türk firması. Kısaca açıklayalım:

2017’DE BİRLEŞİK HOLDİNG KURULDU

Anadolu Holding’ten yapılan açıklamada “Hisse devir sözleşmesinde Alıcı taraf olarak belirtilen Birlesik Holding Limited, McDonald’s Corporation’ın uzun yıllardır başarılı bir şekilde faaliyet gösteren mevcut bir franchise işletmecisi tarafından İrlanda’da (Türkiye’de McDonald’s franchise işletmecisi olmak maksadıyla) yeni kurulan bir şirkettir. Bu satış işlemi ve Alıcı, McDonald’s Corporation tarafından onaylanmıştır” denildi. Oysa unutulan ise geçmişte Anadolu Grubu’nun hissedarları olan Yazıcılar Holding AŞ, Özilhan Sınai Yatırım AŞ ve Anadolu Endüstri Holding AŞ’nin birleştirilmesine ilişkin yürütülen çalışmalar 2017’de sonuçlanmış ve yeni bir şirket olan “AG Anadolu Grubu Holding A.Ş.” isminde birleşerek Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamıştı. Ancak o birleşme sürecinde Anadolu Holding’in resmi sitesinde de yer alan bir detay kafaları karıştırıyor. Zira tablolarda da yer alan Anadolu Holding’in resmi sitesindeki açıklamada Anadolu Grubu çatısı altındaki bir holding daha meydana getirilir. Bu şirketin adı ise Birleşik Holding’tir…

YORUMLAR