"Altın Konteyner İhracat Ödülleri" sahiplerini buldu

Medyaloji.net » ödül/başarı » "Altın Konteyner İhracat Ödülleri" sahiplerini buldu
"Altın Konteyner İhracat Ödülleri" sahiplerini buldu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, "Salgın sonrası yeni düzen, yeni sistem gerçekten ülkemize çok büyük fırsatlar getiriyor.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, "Salgın sonrası yeni düzen, yeni sistem gerçekten ülkemize çok büyük fırsatlar getiriyor. Türkiye, lojistik avantajıyla çok büyük üretim ve tedarik merkezi olma konumunda çok hızlı bir şekilde ilerliyor." dedi.

Genç MÜSİAD tarafından, ülke ekonomisine ihracat yaparak katkı sunan gençlerin sayısını artırmak ve onları ihracata daha fazla teşvik etmek amacıyla organize edilen "Altın Konteyner İhracat Ödülleri" MÜSİAD Genel Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Ödül töreni, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, İstanbul Tİcaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Genç MÜSİAD Başkanı Yunus Furkan Akbal, Genç MÜSİAD İhracatı Geliştirme Komisyon Başkanı İbrahim Çevikoğlu ve MÜSİAD ile Genç MÜSİAD'ın üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, mayıs ayının MÜSİAD'ın ödüller ayı olduğunu belirtti. 9 Mayıs'ta MÜSİAD'ın 32. Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve Geleneksel MÜSİAD Türkiye'nin Gücü Ödülleri programını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Asmalı, MÜSİAD'ın, gençlerle birlikte çok gurur duyulacak işler yapıldığını söyledi.

Asmalı, "MÜSİAD'ımızın bugün 12 bin 548 üyesi var. Bunun yüzde 34'ü Genç MÜSİAD'lı kardeşlerimizden oluşuyor. Yani 4 bin 200'ün üzerinde kardeşimiz var, Her üç MÜSİAD'lıdan biri Genç MÜSİAD'lı." ifadelerini kullandı.

Genç MÜSİAD oluşumunun pek çok sivil toplum örgütüne örnek olduğunu görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Asmalı, kurucularına ve üyelerine teşekkür etti.

Asmalı, "Bizleri geçmişte kendi içimize hapsettiler. Yani darbelerle, muhtıralarla, sağ-sol çatışmalarıyla bizi enerjimizi içimizde tükettiler. Dolayısıyla Batı, sanayi devrimiyle kalkınırken, gelişirken teknolojiyle büyürken, biz maalesef kendi iç olaylarımızla baş başa kaldık. Batı ile ülkemiz arasında çok büyük uçurumlar oluştu. Arayı çok açtılar. Salgın sonrası oluşan yeni ekonomik düzlemde önümüze gelen bu fırsatı Allah'ın izniyle kaçırmayacağız. Dolayısıyla ülkemizin teknik altyapısı, pırıl pırıl insan gücüyle, teknolojik altyapısıyla, esnek üretim kapasitesiyle yeni dünya düzeninde oluşan bu büyük fırsatı artık kaçırmayacağız." diye konuştu.

 

YORUMLAR