"Altın Karınca ödülleri" sahiplerini buldu...

Medyaloji.net » ödül/başarı » "Altın Karınca ödülleri" sahiplerini buldu...
"Altın Karınca ödülleri" sahiplerini buldu...

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Altın Karınca Ödülleri 18 Kasım 2020 tarihinde İstanbul'da yapılan törende sahiplerini buldu.

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından sekizincisi düzenlenen Altın Karınca Ödülleri 2020, 18 Kasım Çarşamba günü Hilton İstanbul Bomonti Hotel’de sosyal mesafe kuralları çerçevesinde yapılan ödül töreniyle sahiplerini buldu. Belediye başkanlarına ve proje ekiplerine ödüller MBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın tarafından takdim edildi. 381 projenin 10 ayrı kategoride yarıştığı Altın Karınca’da 41 belediyenin 52 projesi ödüle layık görüldü.

Marmara Bölgesi’ndeki belediyelerin projeleri Altın Karınca’da; yönetişim ve katılımcılık, kentsel planlama ve altyapı, çevre ve atık yönetimi, mimari ve kentsel tasarım, kültür ve sanat, sosyal hizmetler, yerel kalkınma, ulaşım ve hareketlilik, akıllı şehir uygulamaları ve afet yönetimi olmak üzere 10 kategoride ödüllendirildi.

MBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, törenin açılış konuşmasında “Bu yıl Marmara Belediyeler Birliğinin kuruluşunun 45. yılı. Birlikte yürüdüğümüz, birlikte çalıştığımız, birlikte ürettiğimiz, dolu dolu geçen 45 yıl. Bugün bizleri bir araya getiren Altın Karınca Ödülleri de şehirlerimiz için yaptığımız çalışmaların, ürettiğimiz projelerin bir anlamda taçlandırılması için bir vesile…

Daha iyi bir geleceğin, yaşam kalitesi yüksek şehirlerin inşasında, belediyelerimizin çalışmaları kritik bir rol oynuyor. Adeta birer cazibe merkezi haline gelen, yatırım fırsatları sunan şehirlerin ortaya çıkardığı her zenginlik, ülkelerin hedefledikleri refah seviyesine ulaşmaları için zemin hazırlıyor. Dolayısıyla, Türkiye’nin lokomotifi olan Marmara Bölgesi’ndeki şehirlerimiz Türkiye’nin gelişmesinde, kalkınmasında büyük bir öneme sahiptir.” şeklinde konuştu.

Altın Karınca’nın belediyeleri değil, projeleri ve projeleri başarıyla hayata geçiren çalışkan ekipleri ödüllendirdiğini ifade eden Büyükakın “Her başarılı projenin arkasında özveriyle çalışan belediye çalışanları olduğunu çok iyi biliyoruz. Belediye başkanları ve ekipleri aynı amaca inanıp aynı hedefe kitlenince başarı kendiliğinden geliyor. Birbirimizden öğrenecek çok şeyimiz var. Her yeni proje ile öğreneceklerimiz de çoğalıyor.

Belediye çalışanlarının pandemi döneminde tıpkı sağlık çalışanları gibi fedakârca çalıştıklarını biliyorum. Kente hizmet etmenin kutsal bir iş olduğu bilinciyle çalıştınız. Bugün örnek projeleri hep birlikte ayakta alkışlayacağız. Ödül alsa da almasa da, halka hizmet adına yapılan her çalışmanın çok değerli olduğuna inanıyoruz.” dedi. Büyükakın sözlerini “Tüm çabamız Türkiye’miz için yaşanabilir, sürdürülebilir, hem yenilikçi hem de tarihinden kopmayan mutlu şehirler kurmak için… Çünkü bizler için en büyük ödül şehir halkının mutluluğudur.” cümleleriyle tamamladı.

Değerlendirme sürecine ilişkin bilgi veren MBB Genel Sekreteri M. Cemil Arslan ise şunları söyledi: “Değerlendirme süreci akademisyenler ve uygulamacılardan oluşan bir jüri ile yürütülen Altın Karınca Ödülleri’nde bu yıl en çok başvuru alan kategori Sosyal Hizmetler kategorisi oldu.  Bu yıl, Altın Karınca Ödülleri Değerlendirme Kriterleri arasında BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları özel bir yer tutuyor. Başvuru sürecinde projeler ile bu amaçlar arasında kurulan ilgi ve ilişkiler, değerlendirme sürecinde ek puan kazandırmıştır.”


 

YORUMLAR