Akıllı Arı Kovanı Takip Sistemi projesi ödül aldı!

Medyaloji.net » teknoloji » Akıllı Arı Kovanı Takip Sistemi projesi ödül aldı!
Akıllı Arı Kovanı Takip Sistemi projesi ödül aldı!

Hayal Edin Gerçekleştirelim Sosyal İnovasyon Proje Fikirleri Yarışması'nın kazananları açıklandı.

Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından düzenlenen, gençlerin çevre, eğitim, finansal okuryazarlık, kültür – sanat, sağlık, spor, teknoloji ve toplumsal alanlarda fikirlerle yarıştığı Hayal Edin Gerçekleştirelim sosyal invasyon proje fikirleri yarışmasının yedinci döneminin kazananları belli oldu.

Türkiye genelinde 132 farklı üniversiteden, 1.134 projenin başvurduğu yarışmada Birincilik Ödülü’nün sahibi Yapay Zeka Tabanlı Akıllı Arı Kovanı Takip Sistemi projesi oldu. 2013 yılında başlayan ve üniversitelilerin yıldan yıla ilgisinin arttığı Hayal Edin Gerçekleştirelim Sosyal İnovasyon Proje Fikirleri Yarışması’na bugüne kadar 10 bine yakın başvuru yapıldı.

Covid-19 salgını nedeniyle Hayal Edin Gerçekleştirelim Sosyal İnovasyon Proje Fikirleri Yarışması’nın yarı final ve final aşamaları dijital platformda tamamlandı. Birbirinden değerli binlerce yaratıcı fikir içerisinden ilk 100’e girmeye hak kazanan projeler girişimciye dönüş online platformuna dahil olarak projelerini geliştirmek üzere finale uzanan süreçte gerekli aşamaları geçti. 100 proje içerisinden ön değerlendirme görüşmeleri kurulan online sistem üzerinden yapıldı ve ilk 10’a kalan finalistler 3 hafta boyunca, eşleştikleri KKB Yöneticisi ile mentorluk görüşmesi gerçekleştirdi. Mentorluk desteğinin ardından finalistler projelerini anlattıkları bir video hazırladılar, bu videolar da jüri üyelerimize, proje dokümanları ile birlikte ulaştırıldı. Jüri değerlendirmesi ile birlikte kazananlar Hayal Edin Gerçekleştirelim web sitesi ile sosyal medya hesapları üzerinden açıklandı.

Yarışmada ‘Birincilik Ödül’ünü, jüriden en yüksek puanı alan Yapay Zeka Tabanlı Akıllı Arı Kovanı Takip Sistemi projesiyle Kırklareli Üniversitesi öğrencisi Kemal Akkuş almaya hak kazanarak 30.000 TL tutarında ödülün sahibi oldu. Proje ile arı kovanlarının uzaktan kontrol edilebileceği bir mobil uygulama ile fiziksel kovan kontrolünde yaşanan ezilmelerden kaynaklı arı ölümlerinin azaltılması, verimin artırılması, zaman ve maliyet kaybının da azaltılması hedefleniyor.

YORUMLAR