ABD'de En İyi Film Ödülü 'Kader Postası'nın

Medyaloji.net » dünya » ABD'de En İyi Film Ödülü 'Kader Postası'nın
ABD'de En İyi Film Ödülü 'Kader Postası'nın

"Kader Postası” En İyi Yabancı Film ödülüne layık görüldü. Film Kasım ayında vizyona girecek.

Los Angeles’da gerçekleştirilen 15. Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde (La Femme İnternational Film Festival) Elif Akarsu Polat ve Çiğdem Bozali yönetmenliğindeki “Kader Postası” en iyi yabancı film ödülünü aldı. Bu sene 17-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen festival ABD’de 15 yıldır kadınlar tarafından üretilen sinematografik eserler ve sinema sektöründeki kadın yönetmen, yapımcı, yazarlar için bir platform olma özelliği taşıyor.

Kasım ayında Türkiye’de vizyona girecek olan “Kader Postası”nın dünya prömiyeri İstanbul Film Festivali’nde, uluslararası prömiyeri ise Los Angeles’ta gerçekleşti. “Burada aldığımız ödül için keyfimiz çok yerinde, çok mutluyuz” diyen Polat filmin başka festivallerde de yer alacağını söyledi.

“Kader Postası”, küçük bir kasabada yaşayan Zeynep’in çocukluk ile başlayıp, ergenliğe ve oradan da yetişkinliğe uzanan hayat hikâyesini anlatıyor. Zeynep’in en yakın çocukluk arkadaşı Yusuf, ergenliğinde Zeynep’in ilk aşkına dönüşür. Yusuf’un kasabadan zamansız gidişiyle ikisinin yolları ayrılır. Bu ayrılık Zeynep’i yetişkinliğinde yalnız bir kadına dönüştürür. Zeynep, kaybettiği sevgiyi mahkûmlara yazdığı mektuplarda aramaya başlar ve bu mektuplar onu müebbet cezası almış bir mahkûma götürür.

YORUMLAR