5G ile hız artarken maliyetler düşecek!

Medyaloji.net » teknoloji » 5G ile hız artarken maliyetler düşecek!
5G ile hız artarken maliyetler düşecek!

“Şirketlerin güvenliklerini sağlamak amacıyla her daim evrilmesi gerekiyor”

 

5G teknolojisi ile artan bant genişliği ve hız sayesinde BT ile ilgili her türlü çözümü as a service (XaaS) olarak sunmanın kolaylaşacağını söyleyen uzmanlar, bu sayede dijital dönüşümün önünde en büyük engeller olan istihdam, güvenlik ve alt yapı sorunlarını daha ucuza ve kolayca aşmanın mümkün olacağına dikkat çekiyor.
Beşinci nesil mobil telekomünikasyon hizmeti; yeni nesil kablosuz telefon teknolojisi olan 5G, şüphesiz ki kural bozan bir teknoloji. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile birlikte tekrar gündeme gelen ve hatta bağışıklığımızı baskılayarak yakalanma riskini artırma iddiasının ortaya atıldığı bu teknoloji dijital dönüşümü hızlandırmakla birlikte benzeri görülmemiş kullanıcı deneyimleri sunmaya hazırlanıyor.

5G teknolojisinin herkesin rahatlıkla kullanımına açılmasını 2023 ila 2024 yılları olarak düşünülebileceğini söyleyen GlassHouse Genel Müdürü Alp Bağrıaçık, 5G’nin 2022 yılı itibarıyla da gündemde yoğun olarak yer alacağını ve B2B kullanımının başlayacağını kaydetti. 

5G’nin hibrit bulut teknolojileri içinde geçerli olacağını belirten Bağrıaçık, “Güvenlik sorununa çözüm olarak, özel 5G ağları üzerinde çalışan hibrit yapıları düşünmek şirketler için en mantıklısı olacaktır. Dijital dönüşüm zorluklarından biri olan alt yapı sorunları 5G’nin artan kullanımı ile fizikselden sanal altyapılara doğru kolayca evrilecek. Şirketler için yeni teknolojilere adapte olmak kaçınılmaz. Her yeni teknoloji getirdiği kolaylık ve yarar yanında eski teknolojiye dair de zayıflıkları ortaya koyuyor. Bu sebeple şirketlerin iş yapış şekillerini ve güvenliklerini sağlamak amacıyla her daim evrilmesi gerekiyor” dedi.

YORUMLAR