40. İstanbul Film Festivali başlıyor

Medyaloji.net » kültür/sanat » 40. İstanbul Film Festivali başlıyor
40. İstanbul Film Festivali başlıyor

İstanbul Film Festivali'nin 1 Nisan'da çevrimiçi başlayacak 40. yıl gösterimleri, mayıs ve haziran aylarında sinema salonlarında ve açık hava sinemasında devam edecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından ilk kez 1982 yılında bir sinema haftası olarak düzenlenen İstanbul Film Festivali, bu yıl 40. yaşını kutluyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen 40. İstanbul Film Festivali, 1 Nisan–29 Haziran tarihlerinde izleyicisiyle buluşuyor.

Festival, dünya sinemasının en çok konuşulan örneklerinden Türkiye sinemasının yeni yapımlarına, uluslararası festivallerde prömiyer yapmış ödüllü filmlerden klasiklere ve yeni keşiflere, aralarında efsane yönetmenlerden iz bırakan başyapıtların ve kült filmlerin de bulunduğu zengin programıyla nisan, mayıs ve haziran aylarına yayılacak.

Festival, 1 Nisan'da filmonline.iksv.org'da çevrimiçi başlayacak. Nisan ve mayıs ayları boyunca her perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günü yeni filmler gösterime girecek.

Festivalin Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması 20-29 Mayıs'ta çevrimiçi ve pandemi koşullarına bağlı olarak sinema salonlarında gerçekleştirilecek.

Festivalin Uluslararası Yarışma ile Galalar bölümlerindeki filmler, haziran ayında hem açık hava mekânlarda hem de sinema salonlarıyla çevrimiçi platformda festival takipçileri ile buluşacak.

Festival gösterimlerine yurt içinden ve yurt dışından konuk yönetmen ve oyuncuların katılımı da planlanıyor.

 

YORUMLAR