24. Uluslararası Ankara Caz Festivali online yapılacak...

Medyaloji.net » kültür/sanat » 24. Uluslararası Ankara Caz Festivali online yapılacak...
24. Uluslararası Ankara Caz Festivali online yapılacak...

Uluslararası Ankara Caz Festivali, Corona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle çevrimiçi gerçekleştirilecek.

Dünyanın ilk çevrimiçi festivali olarak gerçekleşecek festival, 30 Nisan Dünya Caz Günü’nde düzenlenecek konserle açılışını yapacak. Festival 10 Mayıs’ta son bulacak.

Caz Derneği, UNESCO ve Herbie Hancock Jazz Institute işbirliğiyle düzenlenen festival, 18 etkinliğe ev sahipliği yapacak. Mümkün olan en kaliteli ses ve görüntü kullanılarak çevrimiçi düzenlenecek olan festivalde uygun görülen konserler ise canlı yayımlanacak.

Festivalin bu yılki teması “Cazda Özgürlük ve Demokrasi” olarak belirlendi.

Festivali küratörü ve Caz Derneği Başkanı Özlem Oktar Varoğlu, festivali tasarlarken amaçladıkları temayı şu sözlerle anlattı;

“Cazın özgür olduğu kadar demokratik bir sanat biçimi olduğunu düşünüyoruz, gözlemliyoruz. Caz müzisyenleri sahnede hem bireysel ve özgürce müziğe katkıda bulunurlar, hem de birbirlerini dinler, birbirlerine alan açarak hepsinin seslerini eşitçe duyurabilmelerini sağlarlar. Demokrasi de bu değil midir? Sanat, toplumun yansımasıdır. Bu açıdan ‘Cazda Özgürlük ve Demokrasi’yi temamız olarak seçtik ve Festivalin 24’üncü yılında yine birbirinden değerli orkestraların eşliğinde sanata bir de bu açıdan bakmak istedik.”

Caz Derneği, her senenin temasını bir yıl önceden belirleyip internet sitesinden duyuruyor.

Başvuran gruplar arasından temaya uygun görülen projeler değerlendirildikten sonra festivalde yer alacak etkinlikler seçiliyor. Festivalin direktörü Tuğçe Alpaslan, projeler ve festival programı için şunları söyledi.

“Bu yıl da festival projeleri seçildi ancak Kovid-19 virüsü dolayısıyla yaşadığımız gelişmeler yüzünden programı açıklamak için biraz daha zamana ihtiyaç duyuyoruz. Programımız en kısa sürede ankaracazfestivali.com ve cazdernegi.org sitelerimizden yayımlanacak.”

YORUMLAR