Markalar, sponsorluklarını reklam etmemiş…

Medyaloji.net » medya » Markalar, sponsorluklarını reklam etmemiş…
Markalar, sponsorluklarını reklam etmemiş…

Bugün, 14. Gününde olduğumuz Rio Olimpiyatları, yoğun gündemde beklenen ilgiyi görmese de hayatımıza renk kattığı kesin. Elbette olimpiyatlara Türkiye’den de katılan ve bizi heyecanlandıran, birçok sporcu var.

 Markalar, sponsorluklarını reklam etmemiş…

Bugün, 14. Gününde olduğumuz Rio Olimpiyatları, yoğun gündemde beklenen ilgiyi görmese de hayatımıza renk kattığı kesin. Elbette olimpiyatlara Türkiye’den de katılan ve bizi heyecanlandıran, birçok sporcu var.
Sporcularımızın sponsorlarından ve bu sponsorların verdikleri reklamlardan bahsetmek istiyorum. Açıkçası, her sponsor markanın reklam vermemesi, verse bile az sayıda medyada yer almasına şaşırdım. Her markanın sponsorluğunu duyurması, reklam kampanyalarının daha fazla mecrada yayınlanması gerekirken, sonucun pek de böyle olmadığını gördüm. Hatta bazı markalar, televizyonda hiç reklam yayınlamamış, yazılı medyaya yönelmiş.
Koç Holding’in ana sponsoru olduğu katılımda, Procter&Gamble, Samsung, Coca Cola, Bp, Hyundai, Turkcell de destekleyenler arasında.

Turkcell’in geniş desteği…

Türkiye milli olimpiyat takımı ana sponsoru Turkcell, televizyonlarda yayınlanan reklam filminde, milli takım sporcularımıza yer vermiş. Markasının sponsorluğunun altını çizmiş ama aslında arkalarında tüm Türkiye’nin olduğunu belirtmiş. Sporcuların yanı sıra, Türkiye halkından çeşitli insanları da ekrana getirmiş.

Procter&Gamble ile anne desteğine devam…

Procter&Gamble, milli güreşcimiz Taha Akgül’ün sponsoru. Reklam filminde, Taha Akgül annesiyle birlikte yer alıyor ve madalyayı annesi için alacağını belirtiyor. Procter&Gamble, önceki reklamlarında da başarılı sporcuları ve annelerini ekrana getirmiş, güçlü insan olmanın yolunun güçlü bir insan tarafından desteklenmekten geçtiğinin altını çizmişti. O konseptin dışına çıkmadan, Taha Akgül ve annesini, hedef kitlesiyle buluşturması hoş olmuş.

“Rüzgarın Çocukları”na destek Doğuş Grubundan…

Olimpiyatlara, yelken dalında katılacak genç sporcularımızın sponsoru, Doğuş Grubu. Türkiye Yelken Federasyonu ile birlikte milli yelkencilerimize destek olan Doğuş Grubu’nun reklamında, genç yelkencilerimizden “Rüzgarın Çocukları” olarak bahsediliyor. Genç yelkencilerin de ekrana geldiği reklam oldukça sade. Rüzgarın Çocukları ifadesini de pek beğendim.

Tutya’nın sponsoru Samsung…

Samsung Galaxy, 17 yaşındaki milli jimnastikçi Tutya Yılmaz’ın sponsoru. Samsung, sponsorluğunun reklamını yaparken, elbette Tutya’yı ekrana getirmeyi tercih etmiş. Reklamda, Türkiye’den en genç jimnastikçi olarak olimpiyata katılan Tutya’nın performansı Samsung Galaxy ile videoya çekiliyor.

En yakışan sponsorluk…

Uludağ Gazoz, 17 yaşındaki Milli Okçu Mete Gazoz’a sponsor olmuş. Uludağ Gazoz’un reklamlarında kullandığı sloganını çok beğeniyordum: “Gazoz olma efsane ol”.

Mete Gazoz’un sponsorluğuna dönük reklam kampanyasında ise “17 yaşında olimpiyatlara katıldın, ülkemizi gururlandırdın. Efsane Olacaksın Mete Gazoz” sloganına yer veriyor.

Mete Gazoz, zaten genç yaşına rağmen edindiği başarılarla bizlerin sempatisini kazanmıştı. Uludağ Gazoz’un da genç sporcumuza destek olması ve soyadıyla olan bu benzerlik, reklam

YORUMLAR