Graava'dan fantastik aksiyon kamerası

Medyaloji.net » teknoloji » Graava'dan fantastik aksiyon kamerası
Graava'dan fantastik aksiyon kamerası

Graava aksiyon kamerası pazarında rekabeti kızıştıracak. İşte detaylar...

Bu yıl aksiyon kameraları pazarında rekabet oldukça bereketli geçmeye devam ediyor. Pazarın tartışmasız lideri GoPro, yeni rakiplerin karşısına alıyor ve pazardaki payların nasıl değişeceği her çıkan yeni ürün sonrasında yeniden tartışmaya açılıyor.

Xiamo’nin yılın ilk çeyreğinde piyasaya çıkardığı aksiyon kamerası Yi, GoPro’nun giriş seviyesi bir ürünü ve son olarak GoPro Session‘ı piyasaya sürmesinin ardından pazarda bir yeni rakip daha yerini alacak; Graava.

Graava teknik olarak bir aksiyon kamerası olmasına rağmen, farkını kullanıcı deneyimi ve yazılım tarafında göstermeyi amaçlıyor. GoPro kullanıcılarının en büyük derdi, çektikleri videoları daha sonra düzenlemek istediklerinde çok çaba sarf etmeleri ve profesyonel araçlara ihtiyaç duymaları. Graava’nın vaadiyse, kolay düzenlenebilen hatta ve hatta Graava’nın kendisinin anları yakalayarak otomatik olarak düzenleme yapacağı videoları hazırlayarak paylaşıma hazır hale getirebilmek.

Graava, 8 megapiksel boyutunda fotoğraflar ve 1080p kalitesinde 3 saate kadar kesintisiz video çekebilecek. Şubat 2016’da raflardaki yerini alması beklenen Graava, ön sipariş toplamaya başladı. Piyasaya çıkış fiyatının 399 dolar olması beklenen ürünün şu anki ön sipariş fiyatı ise 249 dolar olarak belirlenmiş.

GoPro’nun kendi mobil uygulamasını düzenleme seçenekleri için güncellemeye hazırlandığı belirtiliyordu. Tam da bu alanda sadece 750 bin dolarlık tohum yatırımla piyasaya girmeye hazırlanan Graava, GoPro için ciddi bir tehdit oluşturacak gibi görünüyor.

Graava’nın Sandwich Video tarafından hazırlanan tanıtım videosu aşağıda.

 

YORUMLAR