Datameer Türkiye ve Orta Doğu Bölgesi'ne yeni genel müdür

Medyaloji.net » iş dünyası » Datameer Türkiye ve Orta Doğu Bölgesi'ne yeni genel müdür
Datameer Türkiye ve Orta Doğu Bölgesi'ne yeni genel müdür

Datameer’in Türkiye ve Orta Doğu Bölgesi Genel Müdürlüğüne Gökhan Nalbantoğlu atandı.

Medyaloji -ÖZEL-

Büyük veriyi herkes için kullanılabilir hale getirme hedefiyle uçtan uca hizmet veren ve bu konudaki tek büyük Veri Analitiği uygulamasını sağlayan San Francisco, Kaliforniya merkezli Datameer’in Türkiye ve Orta Doğu Bölgesi Genel Müdürlüğüne Gökhan Nalbantoğlu atandı.

Büyük veriyi Hadoop ortamında analiz ederek kurumsal müşterileri için özelleştiren Datameer’de göreve başlayan Gökhan Nalbantoğlu’nun uzmanlık alanları arasında Büyük Veri ve Analitik Uygulamaları, Nesnelerin İnterneti, Bulut Bilişim Çözümleri, Pazarlama, Risk ve Suistimal Yönetimi çözümleri yer alıyor. Nalbantoğlu ayrıca bankacılık, kamu, telekomünikasyon, sigortacılık sektörlerindeki bilişim ihtiyaçlarının analiz, proje ve satış süreçlerinde de deneyim sahibi.

Kariyerine 1992 yılında Siemens – Nixdorf’ta Teknik Yönetici Asistanı olarak başlayan Nalbantoğlu, 1994-2009 yılları arasında HP’de görev yaptı. HP Türkiye Çevre Bilimleri Ürün Müdürü olarak başladığı görevini HP MEA Kurumsal Müşteriler Satış Müdürü olarak devam ettirdi; 2001-2009 yılları arasında ise EMEA ve MEA bölgelerinde farklı yöneticilik görevlerinde bulundu. 2009-2012 yılları arasında SAS Türkiye Genel Müdürü olarak görev yapan Gökhan Nalbantoğlu, 2012- 2014 yılları arasında IBM Türkiye Yazılım Ülke Lideri ve MEA Bölgesi Cloud & SaaS Satış Lideri olarak kariyerine devam etti. Nalbantoğlu, Ekim 2014 ile Ekim 2015 tarihleri arasında Büyük Veri ve Analitiği alanında Türkiye’de bilişim hizmetleri sunan Ereteam’in Genel Müdürlüğünü yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik ve Endüstri Mühendisliği Bölümlerinden mezun olan Nalbantoğlu, yüksek lisansını yine aynı üniversitede Endüstri Mühendisliği bölümünde yaptı.

YORUMLAR