Medyaloji: 2009’da medya dünyasının en medyatikleri

Medyaloji.net » youtube » Medyaloji: 2009’da medya dünyasının en medyatikleri
Medyaloji: 2009’da medya dünyasının en medyatikleri

Geçtiğimiz yıl medya dünyasının en popüler isimleri kimlerdi? Yıl boyunca basında en çok bahsi geçen medya patronları, genel yayın yönetmenleri, köşe yazarları, televizyoncuları kimler oldu? İşte MTM'nin verileriyle, yılın en medyatik medya mensupları...

Medyaloji, MTM işbirliğiyle 2009 yılının medya dünyasını mercek altına aldı: Geçtiğimiz yıl medya dünyasının en popüler isimleri kimlerdi? Yıl boyunca basında en çok bahsi geçen medya patronları, genel yayın yönetmenleri, köşe yazarları, televizyoncuları kimler oldu? İşte Medya Takip Merkezi verileriyle, yılın en medyatik medya mensupları…
 
YILIN EN ÇOK KONUŞULAN MEDYA PATRONU AYDIN DOĞAN…
MTM’nin yaptığı aynı araştırma sonuçlarına göre; yılın en çok konuşulan medya patronu Aydın Doğan oldu. Doğan, Başbakan Erdoğan’la girdiği polemiklerin ardından aldığı rekor vergi cezaları nedeniyle, Türkiye’nin en çok merak edilen medya patronu oldu. Aydın Doğan yıl sonunda, Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı ve üyeliğinden ayrıldığını bildirmesi nedeniyle de yakın markaja alındı.
 
2009 yılında basında en fazla yer bulan diğer medya patronları ise sırasıyla, Turkuvaz Medya Grubu’nun patronu Ahmet Çalık ve Ciner Grubu patronu Turgay Ciner’di.
 
YILIN EN ÇOK KONUŞULAN GENEL YAYIN YÖNETMENİ: ERTUĞRUL ÖZKÖK
Geçtiğimiz yılın en çok konuşulan genel yayın yönetmeni, 20 yıldır Hürriyet Gazetesi’nin genel yayın yönetmenliği görevini üstlenen Ertuğrul Özkök oldu. Yıl sonunda görevini bırakması nedeniyle, medya dünyasında büyük bir şaşkınlık ve heyecan yaratan Özkök, toplam 2 bin 465 habere konu edildi.
 
Habertürk gazetesinin genel yayın yönetmeni Fatih Altaylı, yılın en çok konuşulan ikinci genel yayın yönetmeni olurken onu üçüncü sırada Taraf gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Altan takip etti.
 
YILIN EN ÇOK KONUŞULAN KÖŞE YAZARI: CAN DÜNDAR
MTM’nin basın takibi sonuçlarına göre yılın en çok konuşulan köşe yazarı, Milliyet Gazetesi’nin yazarı Can Dündar oldu. Hem gazetedeki yazıları hem de NTV’de yayınlanan Canlı Gaste programıyla beğeni toplayan Dündar, sevgilisiyle öpüşürken yakalanmasının ardından özel hayatıyla da gündeme oturdu. Yıl boyunca 1.793 haber ve yazıda bahsi geçen Can Dündar’ı, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan Coşkun ikinci sırada izledi. Özellikle Ertuğrul Özkök ile beraber çıktıkları Umre seyahati ile dikkatleri üzerine çeken ünlü yazarın popülaritesi de günden güne artış gösterdi. Yılın, basında en çok bahsi geçen bir diğer köşe yazarı ise Hıncal Uluç oldu.
 
YILIN EN ÇOK KONUŞULAN ANCHORMANİ: UĞUR DÜNDAR
2009 yılının en çok konuşulan anchormeni Star TV Haber Grup Başkanlığını yürüten Uğur Dündar oldu. Yıl içerisinde özellikle Kemal Kılıçdaroğlu-Kadir Topbaş düellosunu yayınlamasıyla ilgi odağı olan Uğur Dündar Ergenekon Davası’yla da kamuoyunun ilgisini çekti. Ergenekon Davası kapsamında, eşiyle ilgili suçlamalara canlı yayında yaptığı çarpıcı açıklamalarla gündeme oturan Dündar’ı, ikinci sırada Mehmet Ali Birand takip etti.
 
YILIN EN ÇOK KONUŞULAN TELEVİZYON PROGRAMCISI: ACUN ILICALI
“Var Mısın Yok Musun?” programıyla dikkatleri üzerine çeken Acun Ilıcalı, yine Show TV’de izleyicileriyle buluşturduğu “Yetenek Sizsiniz” programıyla da beğeni topladı. Yılın medyada en fazla yansıma sağlayan televizyon programcısı olan Acun Ilıcalı toplam 2 bin 628 habere konu edildi. Geçtiğimiz yılın en popüler ikinci TV programcısı Beyazıt Öztürk olurken onu üçüncü sırada Habertürk TV’yle yollarını ayırıp, CNNTürk’le anlaşan Saba Tümer izledi.
 
RTÜK, ZAHİD AKMAN NEDENİYLE YAKIN MARKAJDAYDI…
Deniz Feneri Davası’na adı karışan RTÜK başkanı Zahid Akman; yargı sürecinin başlaması, ardından istifasını vermesi gibi gelişmelerle, yılın en çok konuşulan isimleri arasında kayda geçti. Akman yıl boyunca toplam 2 bin 995 habere konu edildi.
 
 
YORUMLAR