Dünya Türkiye'yi 'Canım Türkiyem' ile tanıyacak

Medyaloji.net » pr » Dünya Türkiye'yi 'Canım Türkiyem' ile tanıyacak
Dünya Türkiye'yi 'Canım Türkiyem' ile tanıyacak

Turizm ve Tanıtım Platformu (TUTAP) ABD'li Scott Wilson ve Macar Hannah Berger'in seslendirdiği 'Canım Türkiyem' adlı eseri basına tanıttı.

Başbakanlık ve Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleri ile TUTAP'a hazırlattırılan 'Canım Türkiyem' klibinin yüzde 90'ı tamamlandı. Haziran ayının sonlarına doğru bitmesi beklenen klip tanıtım galasıyla kamuoyuna tanıtılacak.
 
TUTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız: "Türkiye'nin dünya kamuoyuna etkili bir biçimde tanıtılması için kültürel ve sanatsal alanda, ulusal ve uluslar arası medya kuruluşlarının devreye sokularak bu etkinin hedef kitleye ulaşması sağlanmalıdır. ABD'li Scott Wilson ve Macar Hannah Berger'e gösterilen gerekli ilgi ve desteğin sağlanması ülkemizin tanıtımına olumlu katkılar sağlayacaktır." şeklinde konuştu.
 
"Dünya Türkiye'yi tanımıyor. bu yüzden kederliyim"
 
ABD'de gönüllü olarak Türk kültürünü ve müziğini tanıtan Scott Wilson kanun, ud ve bağlama çalabiliyor. Dünyanın Türkiye'yi tanımadığı için çok kederli olduğunu söyleyen sanatçı, "Türkiye'yi çok seviyorum. Dünyanın her yerinde konserler vererek Türkiye'ye tanıtacağım." şeklinde konuştu.
 
AA
YORUMLAR