Zwift, 450 milyon dolar yatırım aldı!

Medyaloji.net » iş dünyası » Zwift, 450 milyon dolar yatırım aldı!
Zwift, 450 milyon dolar yatırım aldı!

Bisikletinizle evde spor yapmanızı sağlayan Zwift 450 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

Bisiklet kullanıcılarını online oyunculara dönüştüren bir fitness platformu olan Zwift'in 120 milyon dolar yatırım aldığını 2018 yılının Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan girişim, 450 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Alarik Myrin, Eric Min, Jon Mayfield ve Scott Barger tarafından Los Angeles'ta kurulan Zwift, oyunlaştırılmış bir fitness deneyimi sunuyor. 2014 yılında hizmet vermeye başlayan Zwift'in şu an için 350 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

Alınan 450 milyon dolarlık yatırım ile birlikte bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarını 620 milyon dolara çıkan Zwift'in değerlemesi ise 1 milyar doları aştı. Paylaşılan bilgilere göre 190 farklı ülkeden toplamda 2,5 milyon kayıtlı kullanıcıya sahip olan Zwift, kullanıcılarına toplamda 10 sanal dünyada 385 km'lik bir arazi sunuyor.

Zwift kullanıcıları bu sanal dünyalarda diledikleri gibi bisiklet sürebiliyorlar. Evde spor yapabilmeniz için hem yazılım hem de donanım ürünleri sağlayan Zwift, kullanıcılarına daha sürükleyici ve sorunsuz bir deneyim sunmak adına çalışmalarına devam ettiğini de paylaştı.

 

YORUMLAR