Youtube'dan yeni özellik

Medyaloji.net » youtube » Youtube'dan yeni özellik
Youtube'dan yeni özellik

Youtube'un yeni özelliği ile Ek Açıklamalar özelliğinin çok daha büyüğü olarak düşünebileceğimiz kartlar, videolara yepyeni bir boyut kazandıracak.

YouTube, bugün içerik oluşturucu blogunda yaptığı açıklama ile yeni bir özellik duyurdu. Videoların üstüne yerleştirilebilen Ek Açıklamalar özelliğinin çok daha büyüğü olarak düşünebileceğimiz kartlar, videolara yepyeni bir boyut kazandıracak.

Ek Açıklamalar, kimi zaman izleyiciyi gıcık etse de, oldukça faydalı bir özellikti. Blogda yapılan açıklamada, YouTube izleyicilerin yeni kartları çok seveceğini düşünüyor. Kartlar üzerinden izleyiciler diğer videolara yönlendirilebiliyor, satın alma işlemi gerçekleştirebiliyor, oynatım listesi görebiliyor, web sitesi ziyaret edebiliyor veya bağışta bulunabiliyor. Kartlar, videonun sağ üstünde bir “info” simgesine basılarak açılabiliyor ve yine aynı şekilde kapatılıyor. Direkt açık bir şekilde izleyicinin karşısına çıkmıyor.


Üstteki fotoğrafta da görebileceğiniz gibi, kartlar eski açıklamalardan çok daha şık görünüyor ve en önemlisi de mobil cihazlarda da görüntülenebiliyor. Ek olarak kartlar, videonun herhangi bir anında gösterilebiliyor. Şu an için dört farklı çeşitte kart seçmek mümkün: İlişkili Web Sitesi, Ürün, Bağış toplama ve Video ya da Oynatma Listesi seçenekleri kullanıcılara sunuluyor. Kartlar, video düzenleme ekranında da yeni bir sekme olarak yer alıyor.

YORUMLAR