‘Yılın Başarılı Gazetecileri' ödül töreni gerçekleşti!

Medyaloji.net » ödül/başarı » ‘Yılın Başarılı Gazetecileri' ödül töreni gerçekleşti!
‘Yılın Başarılı Gazetecileri' ödül töreni gerçekleşti!

Batman Basın Konseyi tarafından düzenlenen yarışmada ödüle layık görülen gazetecilere Mezopotamya Otelinde Covid-19 tedbirleri kapsamında düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Ödül törenine Batman Valisi Hulusi Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Jandarma Alay Komutanı albay İsa Çakmak, Kent Konseyi Başkanı Abdulkadir Demir, Batman Basın Konseyi Başkanı Ercan Arslan, kentteki basın dernek başkanları, yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

Programda gecenin açılış konuşmasını yapan Batman Basın Konseyi Başkanı Ercan Arslan, ‘Yılın Başarılı Gazetecileri’ yarışmasının ilkini düzenlediklerini söyledi. Gazetecilerin zor şartlar altında kamuoyunu bilgilendirdiğini belirten Arslan, “Ödülleri alacak bu arkadaşların, ömür boyu bu ödüllere layık işler yapacaklarına inanıyorum. Kim ne derse desin, gazetecilik hala çok özel ve ayrıcalıklı bir meslek. Gazeteciliği ayakta tutan ve gelecekte daha iyi noktalara taşıyacak en önemli özellik ise yine bu özel mesleğin hakkını veren meslektaşlarımız olacaktır. ‘Hakkını veren’ diyoruz ya düzenlediğimiz bu ödül törenlerinin en büyük amacı da işini hakkı ile yapanlara hakkını teslim etmek.Tarafsız ve ilkeli yayın anlayışıyla görev yapıldığı sürece, bir basın mensubu aynı zamanda kamu görevi yapmış sayılır. Bir gün herkese özgür, güçlü ve tarafsız bir yayın organı gerekebilir. Sırf bu yüzden bile tüm yurttaşlarımızın yaşadıkları yerde işini hakkı ile yapan yayın organlarına sahip çıkması ve destek vermeleri gerekiyor. İstedik ki bu ödüller gerek demokrasi kültürümüzün yaygınlaşmasına katkı sunsun, gerek meslektaşlar arasında tatlı bir rekabet başlatsın, gerek ise gazetecilik mesleğinin daha üst seviyelere taşınmasını sağlasın.

Bu düşünceler ile gazeteciliğe emek veren, değer katan, katkı sunan, bedel ödeyen meslektaşlarımıza buradan şükranlarımı gönderiyorum” dedi.

Törende bir konuşma yapan Batman Valisi Hulusi Şahin, “Bugün Batman Basın Konseyinin düzenlediği etkinlikte bir aradayız. Pandemiden dolayı gecikmiş bir ödül töreni idrak edeceğiz. Öncelikle Batman'da son derece etkili yerel basını hayata geçiren emeği gecen muhabirinden, mizanpajına, sahibine ve yazı işler müdürüne kadar basın çalışanlarının tamamını tek, tek tebrik ediyorum. Gazetecilik yapmak dışında başka bir niyeti olmayan herkese elimizden geldiğince destek olacağımıza şimdi tekrar bir kere daha ifade etmek istiyorum. Gazetecilik zor meslek zahmetli meslek çok önemli bir meslek 4'cü kuvvet medya sözü az bir söz değildir. Gerçekten toplumda çarpık bozuk ne varsa onu düzeltmek için uğraşan bir meslek ve halkın haber alma özgürlüğünü sağlayan bir Anayasal hakkı gerçekleştiren bir meslek o yüzden basının özgür basının olmadığı bir yerden demokrasiden bahsetmek mümkün değil o yüzden sizlerin işlevinin ne kadar önemli olduğunun farkında olduğunu ifade etmek isterim. Burada ödül alan kardeşlerimiz bunu sonuna kadar hak etmişlerdir bundan şüphem yok ama ödül almayanlarda gerçekten çok güzel hizmetler veriyorlar. Onlarda artık bir başka etkinlikte bu emeklerinin sonuçlarını alacaklardır” dedi.

Konuşmaların ardından ‘Yılın Başarılı Gazetecileri’ yarışmasında ödül kazanan gazetecilere ödülleri verildi. Haber Dalında İhlas Haber Ajansından Osman Arslan ve Hüseyin Sakar’a “Çöpten çıkan mutluluk” ödülünü Vali Hulusi Şahin verdi. Röportaj dalında Murat Ezgin’e “Tribün liderliğinden stadyum mimarlığına” ödülünü Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete verirken, fotoğraf dalında AA Muhabiri Muhyeddin Beyca’na “Köyde tatil yapıp havuzda serinliyorlar” Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş verdi. Spor dalında AA Muhabiri Selman Tür’e “Milli atletin tarladan Arjantin’e uzanan başarısı” ödülünü Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, yaşam kategorisinde TRT Muhabiri Mehmet Şirin Yılmaz’a “80 yıldır aynı yastığı paylaşıyorlar” ödülünü Jandarma Alay Komutanı İsa Çakmak ve İlke Haber Ajansı Foto Muhabiri Tarhan İrtem'in, petrol kulelerinde çalışan işçileri gösteren “Kara Altın” fotosu mansiyon ödülünü ise Kent Konseyi Başkanı Abdulkadir Demir verdi.

 

YORUMLAR