Yeni CEO belli oldu

Medyaloji.net » twıtter » Yeni CEO belli oldu
Yeni CEO belli oldu

Twitter, uzun süredir muallakta olan CEO sorununa sonunda çözüm buldu.

Twitter'ın geçici CEO'su Jack Dorsey, tam zamanlı olarak göreve başlıyor. Eğer bu söylenti doğru ise aynı zamanda Square CEO'su olarak görev alan Jack Dorsey, teknoloji endüstrisinde nadir bir konuma ulaşmış olacak. Steve Jobs ve Elon Musk, aynı anda iki firma ile ilgilenen bu nadir CEO'ların arasında yer alanlardan ikisi. Jobs, Apple ile beraber Pixar ile ilgilenmekteydi ve Musk, aynı anda Tesla Motors'un ve SpaceX'in CEO'luğunu yapmakta.

Dorsey, önceki Twitter CEO'su olan Dick Costolo'nun görevinden ayrılması ile beraber 1 Temmuz tarihinden beri Twitter'ın geçici yöneticisi olarak görev almaktaydı.

Dorsey'in ilk görevi ise Twitter'ın daha fazla insana ilgi çekici gözükmesini sağlamak olacak gibi görünüyor. Bu hedefin öncelikli konuma yükselmesi, Temmuz ayında firmanın göreceli olarak az sayıda yeni aktif kullanıcıya sahip olduğu - yatırımcıların en fazla önemsediği durum - ve gelecekte "sürekli anlamlı büyüme" beklenmediği duyurusunun ardından gerçekleşti.

Basit bir şekilde anlatmak gerekirse, mikroblog hizmetinin standart kullanıcılara kendini göstermekte zorlandığı söylenebilir. Dorsey, 28 Temmuz tarihinde yaptığı ikinci çeyrek konferans konuşmasında bu sorun ile ilgilenileceğini söylemişti: "Twitter'ın, camınızdan dışarı baktığınızda ne olduğunu görmek kadar kolay olmasını bekleyebilirsiniz. Twitter'ın size dünyada en anlamlı olan şeyleri, herkesten önce ve direkt olarak kaynaktan sunmasını beklemelisiniz."

Tam zamanlı CEO olarak Dorsey'in önünde bol miktarda görev bulunmakta. Firmanın şu anda 316 milyon aylık aktif kullanıcısı, (1.5 milyar aktif kullanıcıya sahip olan Facebook'un sadece 5'te biri) bulunmakta ve bu göreceli olarak küçük kullanıcı tabanı, firmanın reklamcıları kendine çekmesini zorlaştırıyor. Twitter'ın geleneksel kullanıcı tabanı olan gazeteci, pazarlamacı ve eğlence sektörü insanları grubunun dışına çıkmak için Dorsey, insanların kendileri için önemli olan tweet'leri görmelerini kolaylaştırmaya çalışmaktaydı. Ayrıca rahatsız edici ve tehdit dolu mesajlara karşı önlemler alan hizmet, daha ilgi çekici bir ortam oluşturmak için çaba harcıyor.

Ayrıca Dorsey, sosyal ağın yeni kullanıcısı Edward Snowden'i Salı günü kabul ederek, politik bir tartışmanın içine de adım atmış durumda. Bu olaydan sadece saatler sonra Cumhuriyetçi başkan adayı ve eski New York yöneticisi George Pataki, Twitter'dan Snowden'in hesabını kapatmasını istedi.

Analistlerin ve Twitter yatırımcılarının Dorsey'in CEO koltuğunda kalıcı olarak yerleşmesini istedikleri ise rahatlıkla söylenebilir. Bu ayın öncelerinde Twitter'ın en erken ve en büyük hisse sahiplerinden Chris Sacca, firmanın Dorsey'e sahip çıkmasını istemişti. "Bir 'süreç' ilerletiyorlar ancak bu firmayı yönetebilecek sadece bir isim var: @Jack" tweet'ini yayınlayan Sacca, Dorsey'in Twitter adını kullanmaktaydı.

Geçtiğimiz hafta da SunTrust analisti Robert Peck, Dorsey'in "özellikle daha 'üstün' bir dış adayın gözükmemesinden dolayı en mantıklı seçenek" olduğunu söylemekteydi. Peck, Wall Street'in Twitter konusunda lider analisti olarak tanımlanmakta.

Recode'un söylediğine göre Twitter, Dorsey'in kalıcı CEO olarak seçildiğini önümüzdeki günlerde resmi olarak duyuracak...

YORUMLAR